Салат з буряком і сиром - це безпрограшний варіант для будь-якого святкового столу. Страва чудово поєднується з гарячими гарнірами, м'ясними стравами, овочевими нарізками і бутербродами. Буряк з сиром і майонезом є основними інгредієнтами всіх салатів, які сьогодні будуть запропоновані читачам, а це значить, що страва доступно і готувати його більш ніж легко.
Перший на черзі у нас салат з буряка з сиром і часником. Його приготування займає не більше 5-10 хвилин, а значить це ідеальний варіант для всіх, кому гості навідалися абсолютно несподівано.
Салат з буряка з сиром і часником
Інгредієнти: буряк - 4 шт.; сир твердих сортів - 150 г; майонез - за смаком; часник - 3 зубчики; волоські горіхи - 100 г; сіль - за смаку. Приготування Буряк відварюємо, очищаємо і подрібнюємо за допомогою великої терки. Потім очищаємо часник подрібнюємо. Сир натираємо на дрібній тертці. Після чого подрібнюємо ядра горішків. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо майонезом і солимо. Перед подачею можна прикрасити мелкорубленной зеленню петрушки або салатного листя.
Наступний салат містить у собі сир, буряк, морква, безліч інших овочів і навіть фрукти. Таким блюдом складно не зацікавити справжніх вибагливих гурманів. Його приготування займає трохи більше часу, проте це блюдо дуже багате вітамінами. Також смакові нотки і сміливі поєднання не дозволять залишитися даного салату в тіні, навіть якщо поруч будуть стояти найдорожчі закуски.
Салат з буряком, сиром, морквою і гранатом
Інгредієнти: шинка - 300 г; сир тверді сортів - 150 г; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; буряк - 1 шт.; солоний огірок - 2 шт.; майонез - за смаком; яйце куряче - 3 шт.; яблуко - 1 шт.; гранат - 1 шт.; сіль і часник - за смаком. Приготування Картопля, морква і буряк промиваємо і відварюємо. Потім буряк охолодити під холодною водою, чистимо і натираємо на крупній тертці. Мариновані огірочки нарізаємо кубиками. Далі варимо курячі яйця, охолоджуємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Картоплю і моркву очищаємо і також подрібнюємо за допомогою великої терки. Потім нарізаємо кубиками шинку і починаємо укладати листковий салат.
Першим шаром кладемо картоплю, присмачую майонезом. Слідом ідуть солоні огірочки і також змащуються. Далі укладаємо шинку з майонезом. Наступним шаром промите, очищене від серцевини і кісточок мелконарезанное яблуко. Потім шар яєць, тертого сиру і майонезу. Далі йдуть моркву з часником. Верхнім шаром укладаємо відварну буряк з сиром і зерна граната. Перш ніж подавати до столу екзотичне блюдо, дамо йому настоятися 3 години.
І наостанок познайомимо читачів з салатом з буряка з козячим сиром, який не менш популярний на знаменитих кухнях. Пряний аромат і таємничий смак приправ не залишать байдужими нікого.
Салат з буряка з козячим сиром
Інгредієнти: листя салату - 200 г; козячий сир - 80 г; горішки кедрові - 40 г; буряк - 2 шт.; базилік - 1 пучок; часник - 1 зубчик; лимонний сік - 2 ст. л.; олія оливкова - 3 ст. л.; сіль і перець - за смаком. Приготування Розігріваємо духовку до 180 градусів. Далі поміщаємо на лист обидві буряків, загорнуті у фольгу. Запікаємо до м'якості протягом години. Після чого знімаємо фольгу і обдаємо овочі холодною водою, чистимо й нарізаємо шматочками. Листя салату промиваємо й обсушуємо. Потім кришимо козячий сир. Кедрові горішки очищаємо і підсмажуємо ядерця на сухій сковороді до придбання золотистого кольору.
Далі на дно красивого страви викладаємо салатні листя, зверху буряк, потім козячий сир, підсмажені горішки і промиті листя базиліка. Заправляємо сумішшю з подрібненого часнику, лимонного соку, оливкової олії і перцю. Після заправки салат відразу відправляємо на стіл.