Вернуться назад Распечатать

Салат з квасолею і помідорами

Салат з квасолею і помідорами
Салат - цікаве блюдо, що поєднує в собі велику кількість інгредієнтів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати різні салати з квасолею і помідорами.
Салат з квасолею і помідорами
Інгредієнти:

  • помідори черрі - 15 шт.;

  • консервована квасоля - 1 банка;

  • базилік, петрушка - по 25 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Помідори черрі ріжемо навпіл. Петрушку і базилік дрібно нарізаємо. Готуємо соус: з'єднуємо лимонний сік з оливковою олією, додаємо за смаком сіль і перець, а також часник, пропущений через прес. До помідорів додаємо консервовану квасоля, зелень і заправляємо все отриманим соусом.
    Салат з квасолею, сухариками і помідорами
    Інгредієнти:

  • стиглі помідори - 300 г;

  • батон - 100 г;

  • червона консервована квасоля - 1 банка;

  • цибуля - 1 шт.;

  • м'ясо варене - 200 г;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • сіль, цукор, прованські трави, майонез - за смаком.


  • Приготування
    Червону консервовану квасоля промиваємо і викладаємо в салатник. М'ясо нарізаємо кубиками. Додаємо до квасолі. Цибулю дрібно кришимо, посипаємо сіллю і цукром (по щіпці), перемішуємо і викладаємо до решти інгредієнтів. Помідори ріжемо кубиками і відправляємо наступним шаром в салат. Тепер додаємо трохи майонезу. Батон нарізаємо кубиками, скроплюємо оливковою олією і посипаємо прованськими травами, відправляємо в розігріту духовку і витримуємо, поки сухарики не підрум'яняться. Коли вони охолонуть, викладаємо їх в салатник і відразу подаємо до столу. Дивовижний салат з сухариками і помідорами готовий!
    Салат з квасолею, куркою і помідорами
    Інгредієнти:

  • квасоля стручкова - 300 г;

  • помідори черрі - 250 г;

  • руколла - 100 г;

  • філе куряче - 400 г;

  • оливки - 120 г;

  • яйця - 4 шт.


  • Для заправки:

  • сік лимонний - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Спочатку готуємо заправку: змішуємо оливкова олія, сік лимона, сіль, гірчицю, пропущений через прес часник і гарненько перемішуємо. У киплячу підсолену воду опускаємо квасоля, доводимо до кипіння і варимо на великому вогні 4 хвилини. Після цього квасоля відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
    Варене куряче філе нарізаємо шматочками бажаної величини. Помідори черрі ріжемо на 2 або 4 частини. Яйця, зварені круто, розрізаємо навпіл, оливки - кільцями. У глибоку миску поміщаємо стручкову квасолю, руколлу, помідори і оливки. Виливаємо половину заправки і перемішуємо. Розкладаємо салат по тарілках, зверху поміщаємо яйця, курку і знову поливаємо заправкою.
    Салат з квасолею, сиром і помідорами
    Інгредієнти:

  • салат - 1 пучок;

  • цибуля - 2 шт.;

  • квасоля консервована - 1 банка;

  • сир гауда - 150 г;

  • помідори черрі - 250 г;

  • перець солодкий - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Для заправки:

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • сік половини лимона;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на 1 столовій ложці рослинного масла. Помідори ріжемо на 4 частини, перець - смужками. Всі з'єднуємо і перемішуємо. Змішуємо всі інгредієнти для заправки, поливаємо салат і перемішуємо.
    Салат з квасолею, помідорами і шинкою
    Інгредієнти:

  • консервована квасоля - 400 г;

  • консервована кукурудза - 200 г;

  • помідор (великий) - 1 шт.;

  • шинка - 150 г;

  • білий хліб - 2 скибочки;

  • Салат з квасолею і помідорами

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень, сіль, чорний мелений перець, майонез - за смаком.


  • Приготування
    Шинку нарізаємо соломкою, а з квасолі і кукурудзи зливаємо рідину. Подрібнюємо зелень, а помідор ріжемо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо в глибокому салатнику, додаємо подрібнений часник, сіль, перець, майонез - за смаком. Хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо їх на сковороді без масла. Викладаємо їх у салат перед подачею, щоб вони не розмокли. Салат з помідорами, шинкою і квасолею подаємо до столу.