Салат - цікаве блюдо, що поєднує в собі велику кількість інгредієнтів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати різні салати з квасолею і помідорами.
Салат з квасолею і помідорами
Інгредієнти: помідори черрі - 15 шт.; консервована квасоля - 1 банка; базилік, петрушка - по 25 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком. Приготування Помідори черрі ріжемо навпіл. Петрушку і базилік дрібно нарізаємо. Готуємо соус: з'єднуємо лимонний сік з оливковою олією, додаємо за смаком сіль і перець, а також часник, пропущений через прес. До помідорів додаємо консервовану квасоля, зелень і заправляємо все отриманим соусом.
Салат з квасолею, сухариками і помідорами
Інгредієнти: стиглі помідори - 300 г; батон - 100 г; червона консервована квасоля - 1 банка; цибуля - 1 шт.; м'ясо варене - 200 г; олія оливкова - 2 ст. ложки; сіль, цукор, прованські трави, майонез - за смаком. Приготування Червону консервовану квасоля промиваємо і викладаємо в салатник. М'ясо нарізаємо кубиками. Додаємо до квасолі. Цибулю дрібно кришимо, посипаємо сіллю і цукром (по щіпці), перемішуємо і викладаємо до решти інгредієнтів. Помідори ріжемо кубиками і відправляємо наступним шаром в салат. Тепер додаємо трохи майонезу. Батон нарізаємо кубиками, скроплюємо оливковою олією і посипаємо прованськими травами, відправляємо в розігріту духовку і витримуємо, поки сухарики не підрум'яняться. Коли вони охолонуть, викладаємо їх в салатник і відразу подаємо до столу. Дивовижний салат з сухариками і помідорами готовий!
Салат з квасолею, куркою і помідорами
Інгредієнти: квасоля стручкова - 300 г; помідори черрі - 250 г; руколла - 100 г; філе куряче - 400 г; оливки - 120 г; яйця - 4 шт. Для заправки:
сік лимонний - 1 ст. ложка; олія оливкова - 4 ст. ложки; часник - 2 зубчики; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль - 05 ч. ложки. Приготування Спочатку готуємо заправку: змішуємо оливкова олія, сік лимона, сіль, гірчицю, пропущений через прес часник і гарненько перемішуємо. У киплячу підсолену воду опускаємо квасоля, доводимо до кипіння і варимо на великому вогні 4 хвилини. Після цього квасоля відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
Варене куряче філе нарізаємо шматочками бажаної величини. Помідори черрі ріжемо на 2 або 4 частини. Яйця, зварені круто, розрізаємо навпіл, оливки - кільцями. У глибоку миску поміщаємо стручкову квасолю, руколлу, помідори і оливки. Виливаємо половину заправки і перемішуємо. Розкладаємо салат по тарілках, зверху поміщаємо яйця, курку і знову поливаємо заправкою.
Салат з квасолею, сиром і помідорами
Інгредієнти: салат - 1 пучок; цибуля - 2 шт.; квасоля консервована - 1 банка; сир гауда - 150 г; помідори черрі - 250 г; перець солодкий - 1 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка. Для заправки:
олія оливкова - 4 ст. ложки; сік половини лимона; цукор - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на 1 столовій ложці рослинного масла. Помідори ріжемо на 4 частини, перець - смужками. Всі з'єднуємо і перемішуємо. Змішуємо всі інгредієнти для заправки, поливаємо салат і перемішуємо.
Салат з квасолею, помідорами і шинкою
Інгредієнти: консервована квасоля - 400 г; консервована кукурудза - 200 г; помідор (великий) - 1 шт.; шинка - 150 г; білий хліб - 2 скибочки; часник - 2 зубчики; зелень, сіль, чорний мелений перець, майонез - за смаком. Приготування Шинку нарізаємо соломкою, а з квасолі і кукурудзи зливаємо рідину. Подрібнюємо зелень, а помідор ріжемо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо в глибокому салатнику, додаємо подрібнений часник, сіль, перець, майонез - за смаком. Хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо їх на сковороді без масла. Викладаємо їх у салат перед подачею, щоб вони не розмокли. Салат з помідорами, шинкою і квасолею подаємо до столу.