Вернуться назад Распечатать

Салат «Цезар» з помідорами

Салат «Цезар» з помідорами
Одним з класичних і загальновідомих салатів є салат «Цезар» . Поєднання всіма улюблених інгредієнтів: курки, салату і сиру, під апетитною яєчної заправкою не може залишити байдужим нікого. Ми вирішили освіжити знайомий рецепт з допомогою нового інгредієнта - томатів, які привнесуть у закуску трохи більше свіжості і солодощі.

Салат «Цезар» з куркою, беконом і з помідорами


Інгредієнти:

  • бекон - 2 шматочки;

  • тертий «Пармезан» - 1/2 ст. + 3 ст. ложки;

  • борошно - 1 1/2 ч. ложки;

  • куряче філе - 120 г;

  • філе анчоусів - 4 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • салатні листя;

  • вустерширський соус - 1 ч. ложки;

  • помідори - 3-4 шт.;

  • рукола - для прикраси;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Почнемо приготування з сирних чіпсів . Обсмажуємо Бекон до хрусткої скориночки і змішуємо з 1/2 склянки сиру і борошном. Деко покриваємо пергаментом і викладаємо на нього готову суміш, розділивши її на 4 окремі купки. Випікаємо до золотистого кольору близько 7 хвилин, а потім даємо охолонути ще хвилин 5.
    Для заправки змішуємо анчоуси, пропущений через прес часник, лимонний сік і олію. У готову заправку додаємо трохи вустерширського соусу і 3 столові ложки сиру.
    Курку посипаємо сіллю і перцем і обсмажуємо до золотистого кольору.
    Нарізаємо томати, салат рвемо руками, змішуємо овочі з куркою і заливаємо заправкою. Поверх салату кришимо сирні чіпси. Прикрашаємо «Цезар» руколою і відразу ж подаємо до столу.
    Для спрощення готування ви можете сміливо замінити сирні чіпси шматочками білого хліба, обсмаженої на маслі з часником і прованськими травами.

    Рецепт салату «Цезар» з помідорами черрі


    Інгредієнти:

  • багет - 8 шматочків;

  • томати - 200 г;

  • оливкова олія;

  • салат латук - 1 головка;

  • тертий «Пармезан» - 25 г;

  • куряче філе - 2-3 шматочки.


  • Для заправки:

  • майонез - 120 мл;

  • часник - 1/2 зубчики;

  • вустерширський соус - 1 ч. ложка;

  • сік - 1/2 лимона.


  • Салат «Цезар» з помідорами
    Приготування
    Шматочки багета підсушуємо в духовці при температурі близько 150 градусів. Томати черрі кладемо на інший лист, поливаємо оливковою олією і також відправляємо в духовку на 15-20 хвилин.
    Латук рвемо, «Пармезан» нарізаємо на пластини за допомогою овочерізки.
    У невеликій мисці з'єднуємо інгредієнти для заправки, за смаком додаємо трохи лимона. Курку нарізаємо на смужки, томати змішуємо з латук і сиром, заправляємо салат соусом і подаємо, виклавши скибочки м'яса поверх.