Одним з класичних і загальновідомих салатів є салат «Цезар» . Поєднання всіма улюблених інгредієнтів: курки, салату і сиру, під апетитною яєчної заправкою не може залишити байдужим нікого. Ми вирішили освіжити знайомий рецепт з допомогою нового інгредієнта - томатів, які привнесуть у закуску трохи більше свіжості і солодощі.
Салат «Цезар» з куркою, беконом і з помідорами
Інгредієнти: бекон - 2 шматочки; тертий «Пармезан» - 1/2 ст. + 3 ст. ложки; борошно - 1 1/2 ч. ложки; куряче філе - 120 г; філе анчоусів - 4 шт.; часник - 1 зубчик; лимонний сік - 2 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; салатні листя; вустерширський соус - 1 ч. ложки; помідори - 3-4 шт.; рукола - для прикраси; сіль, перець. Приготування Почнемо приготування з сирних чіпсів . Обсмажуємо Бекон до хрусткої скориночки і змішуємо з 1/2 склянки сиру і борошном. Деко покриваємо пергаментом і викладаємо на нього готову суміш, розділивши її на 4 окремі купки. Випікаємо до золотистого кольору близько 7 хвилин, а потім даємо охолонути ще хвилин 5.
Для заправки змішуємо анчоуси, пропущений через прес часник, лимонний сік і олію. У готову заправку додаємо трохи вустерширського соусу і 3 столові ложки сиру.
Курку посипаємо сіллю і перцем і обсмажуємо до золотистого кольору.
Нарізаємо томати, салат рвемо руками, змішуємо овочі з куркою і заливаємо заправкою. Поверх салату кришимо сирні чіпси. Прикрашаємо «Цезар» руколою і відразу ж подаємо до столу.
Для спрощення готування ви можете сміливо замінити сирні чіпси шматочками білого хліба, обсмаженої на маслі з часником і прованськими травами.
Рецепт салату «Цезар» з помідорами черрі
Інгредієнти: багет - 8 шматочків; томати - 200 г; оливкова олія; салат латук - 1 головка; тертий «Пармезан» - 25 г; куряче філе - 2-3 шматочки. Для заправки:
майонез - 120 мл; часник - 1/2 зубчики; вустерширський соус - 1 ч. ложка; сік - 1/2 лимона. Приготування Шматочки багета підсушуємо в духовці при температурі близько 150 градусів. Томати черрі кладемо на інший лист, поливаємо оливковою олією і також відправляємо в духовку на 15-20 хвилин.
Латук рвемо, «Пармезан» нарізаємо на пластини за допомогою овочерізки.
У невеликій мисці з'єднуємо інгредієнти для заправки, за смаком додаємо трохи лимона. Курку нарізаємо на смужки, томати змішуємо з латук і сиром, заправляємо салат соусом і подаємо, виклавши скибочки м'яса поверх.