Будь-яка риба найбільше гармонує з рисом, це гастрономічне поєднання можна вважати найбільш поширеним і популярним у жителів різних країн.
З риби, в тому числі, з тріски можна приготувати смачні салати з рисом і деякими іншими інгредієнтами, легкі і дієтичні (зрозуміло, для цього ми не будемо смажити рибу, що називається в хрускіт, а застосуємо більш здорові способи термічної обробки.)
Добре приготувати салат з печінки тріски з рисом і яйцем. Таке вишукане блюдо не просто дуже корисно, завдяки вмісту в печінці речовин, його взагалі можна вважати делікатесом, відповідним, в тому числі, і для святкового столу. Консервовану печінка тріски можна купити в магазині (вибирайте продукт відомих виробників). Рис краще купувати такий, який можна приготувати розсипчастим.
Салат з печінки тріски з рисом і яйцем
Інгредієнти: печінка тріски консервована - 250 г; рис відварений, розсипчастий - 2 склянки об'ємом 200-250 мл; плід авокадо - 1 шт. середнього розміру; цибуля-порей - 1 шт.; перець червоний солодкий - 1 шт.; яйця зварені круто - 2 шт. курячих або 8-10 шт. перепелиних; часник - 1-2 зубчики; лайм або лимон - 1-05 шт.; олія оливкова Extra Virgin; зелень різна свіжа (розмарин, петрушка, кінза, базилік та ін). Приготування Наріжемо лук-порей кружечками або напівкружечками. Відразу замаринуем цибулю соком лайма чи лимона. Відкриємо банку з печінкою і зіллємо заливку (можна, звичайно, використовувати замість масла). Нарубим дрібно ножем печінку. Очистимо плід авокадо і м'якоть наріжемо кубиками, а солодкий перець - короткою соломкою. Зварені круто яйця очистимо і подрібнити ножем або яйцерезкой. Перепелині можна використовувати цілком і красиво викласти навколо салату в салатниці. Часник і більшу частину зелені нарубим дрібно. Всі підготовлені інгредієнти і рис змішаємо в салатниці і заправити олією. Якщо хочете надати салату «далекосхідні» відтінки смаку, можна замінити оливкова олія кунжутною олією і додати соєвого соусу. Перемішаємо і прикрасимо зеленню.
До такого вишуканого салату можна подати світлі вина і рисові алкогольні напої.
Салат з філе тріски з рисом і яйцем
Інгредієнти: філе тріски - близько 400 м; рис відварний розсипчастий - близько 2-х склянок; зварені круто яйця курячі - 2 шт.; оливки без кісточок (зелені або темні) - близько 150 г; часник - 1 зубчик; будь-яка заправка: йогурт, класичний майонез (краще домашнього приготування), сметанно - часниковий соус або соус айолі; зелень різна. Приготування
Філе тріски наріжемо невеликими шматочками і відваримо будь-яким зручним способом (це відбувається дуже швидко, протягом 3-5 хвилин після закипання). Відкинемо на друшляк. Оливки наріжемо кружальцями, подрібнимо яйця, часник і зелень. Все змішаємо в салатниці і заправити салат. Прикрасимо зеленню.