Сьомга - рибка не тільки дуже корисна, але й дуже смачна, причому в будь-якому вигляді. І якщо за час затяжних свят ви втомилися від традиційних олів'є і оселедця під шубою , приготуйте легкий салат з сьомгою, помідорами і зеленню - ваш організм буде вам вдячний!
Салат з сьомгою, помідорами і авокадо
Інгредієнти: філе сьомги - 200 г; авокадо - 1 шт.; помідори - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; лимон - 1/2 шт.; олія оливкова - 1 ст. ложка; кріп - 1/2 пучка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і чистимо від шкірки. Нарізаємо невеликими кубиками і скроплюємо лимонним соком, щоб не потемнів. З ошпарених томатів знімаємо шкірку і також нарізаємо кубиками. Сьомгу ріжемо смужками. Дрібно кришимо цибулю і кріп. Змішуємо всі складові. Солимо, перчимо, заправляємо оливковою олією. Розкладаємо салат порційно по креманкам і подаємо до столу.
Салат з сьомгою, помідорами і сиром
Інгредієнти: філе сьомги - 200 г; сир «Філадельфія» - 100 г; помідори черрі - 150 г; лайм - 1/2 шт.; салат рукола - 1/2 пучка; базилік зелений - 3 гілочки; олія оливкова - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Салат промиваємо, просушуємо і красиво розкладаємо на блюді. З нарізаною тонкими скибочками сьомги скручуємо трояндочки і «висаджуємо» їх серед зелені. Кубики помідорів змішуємо з сиром, подрібнений базиліком і соком лайма. Солимо, перчимо. Викладаємо по ложці цієї заправки в центр кожної трояндочки. Злегка скроплюємо оливковою олією і прикрашаємо листком базиліка.
Як приготувати салат зі слабосоленої сьомгою і помідорами?
Інгредієнти: філе сьомги - 200 г; сир «Пармезан» - 50 р; батон білий - 100 г; помідори черрі - 150 г; цибуля зелена - 2 шт.; салат «Айсберг» - 1/2 качана; часник - 1 зубчик; сік лимона - 1 ст. ложка; олія оливкова - 2 ст. ложки; цукор коричневий - 1 ч. ложка; сіль, перець мелений - за смаком. Приготування З батона знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими кубиками. Підсушуємо на сухій сковороді. Готові крутони натираємо часточкою часнику.
Салат промиваємо, просушуємо і крупно рвемо руками. Додаємо розрізані на половинки помідори, смужки сьомги і дрібно покришену цибулю. Перемішуємо і викладаємо в салатницю. Заправляємо салат соусом з оливкової олії з лимонним соком, цукром, сіллю і перцем. Крутони і тертий пармезан додаємо тільки перед самою подачею.