Вернуться назад Распечатать

Салат з сьомгою і помідорами

Салат з сьомгою і помідорами
Сьомга - рибка не тільки дуже корисна, але й дуже смачна, причому в будь-якому вигляді. І якщо за час затяжних свят ви втомилися від традиційних олів'є і оселедця під шубою , приготуйте легкий салат з сьомгою, помідорами і зеленню - ваш організм буде вам вдячний!

Салат з сьомгою, помідорами і авокадо


Інгредієнти:

  • філе сьомги - 200 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • кріп - 1/2 пучка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і чистимо від шкірки. Нарізаємо невеликими кубиками і скроплюємо лимонним соком, щоб не потемнів. З ошпарених томатів знімаємо шкірку і також нарізаємо кубиками. Сьомгу ріжемо смужками. Дрібно кришимо цибулю і кріп. Змішуємо всі складові. Солимо, перчимо, заправляємо оливковою олією. Розкладаємо салат порційно по креманкам і подаємо до столу.

    Салат з сьомгою, помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 200 г;

  • сир «Філадельфія» - 100 г;

  • помідори черрі - 150 г;

  • лайм - 1/2 шт.;

  • салат рукола - 1/2 пучка;

  • базилік зелений - 3 гілочки;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Салат промиваємо, просушуємо і красиво розкладаємо на блюді. З нарізаною тонкими скибочками сьомги скручуємо трояндочки і «висаджуємо» їх серед зелені. Кубики помідорів змішуємо з сиром, подрібнений базиліком і соком лайма. Солимо, перчимо. Викладаємо по ложці цієї заправки в центр кожної трояндочки. Злегка скроплюємо оливковою олією і прикрашаємо листком базиліка.

    Як приготувати салат зі слабосоленої сьомгою і помідорами?


    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 200 г;

  • сир «Пармезан» - 50 р;

  • батон білий - 100 г;

  • помідори черрі - 150 г;

  • цибуля зелена - 2 шт.;

  • салат «Айсберг» - 1/2 качана;

  • часник - 1 зубчик;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • цукор коричневий - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець мелений - за смаком.


  • Салат з сьомгою і помідорами
    Приготування
    З батона знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими кубиками. Підсушуємо на сухій сковороді. Готові крутони натираємо часточкою часнику.
    Салат промиваємо, просушуємо і крупно рвемо руками. Додаємо розрізані на половинки помідори, смужки сьомги і дрібно покришену цибулю. Перемішуємо і викладаємо в салатницю. Заправляємо салат соусом з оливкової олії з лимонним соком, цукром, сіллю і перцем. Крутони і тертий пармезан додаємо тільки перед самою подачею.