Поєднання помідорів з морепродуктів цікаво і вишукано підкреслює смак страви. Давайте розглянемо з вами сьогодні рецепти салатів з кальмарів з помідорами. Класична заправка для такої страви, звичайно ж, майонез.
Салат з кальмарів з креветками і помідорами
Інгредієнти: кальмари - 250 г; креветки - 250 г; свіжий огірок - 1 шт.; помідори - 2 шт.; редис - 5 шт.; кріп; майонез - 100 мл Приготування Огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Помідори шаткуємо великими часточками. Очищені і зварені кальмари подрібнюємо тонкою соломкою. Креветки також відварюємо і чистимо. Листя салату гарненько промиваємо, стряхиваем і рвемо руками на невеликі шматочки. Тепер перекладаємо все в окрему ємність, заливаємо майонезом, додаємо редис і перемішуємо. Оригінальний і смачний салат з креветками, помідорами і кальмарами готовий!
Салат з кальмарів з помідорами і сиром
Інгредієнти: очищені кальмари - 2 шт.; помідори - 2 шт.; куряче яйце - 2 шт.; свіжа зелень - 50 г; сир - 150 г; майонез - 200 мл Приготування Отже, тушки кальмарів очистити, занурюємо в киплячу воду і засікаємо рівно 1 хвилину. Потім обережно виймаємо їх, остуджуємо і нарізаємо соломкою. Помідори очищаємо від рідкої середини і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками. Яйця заздалегідь відварюємо, чистимо від шкаралупи, шаткуємо соломкою або тремо на тертці. Всі інгредієнти перекладаємо в салатник, посипаємо тертим сиром, заправляємо майонезом, додаємо рубану зелень і перемішуємо.
Салат з кальмарів з помідорами, сиром і часником
Інгредієнти: кальмари - 4 шт.; часник - 2 зубчики; помідори черрі - 7 шт.; цибулина - 1 шт.; лимонна цедра - 05 ч. ложки. Для соусу:
перець чилі мелений - 1 ч. ложка; зелень петрушки - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; оливкова олія - 5 ст. ложок. Приготування Спочатку давайте приготуємо соус. Для цього просто змішуємо інгредієнти в невеликій мисочці. Очищені тушки молюсків добре промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими скибочками. Нагріваємо Сковороду і обсмажує кальмари
до золотистого кольору 2 хвилини, додавши трохи приготованого маринаду. Часник видавлюємо через прес, змішати з гострим пряним соусом і заливаємо цією сумішшю кальмарів. Даємо їм постояти в холодильнику 30 хвилин.
Тим часом поки займемося овочами: листя салату викладаємо на дно салатника. Помідори черрі ріжемо навпіл і викладаємо зверху, посипавши трохи сіллю і перцем. Цибулю шаткуємо півкільцями і покриваємо томати. Тепер перекладаємо охолоджених кальмарів, посипаємо блюдо лимонною цедрою і заправляємо соусом, що залишився.