Салати із грибами завжди є центровими закусками серед усього різноманіття. Дотримуючись подібної тенденції, ми вирішили зібрати кілька рецептів з найпоширенішими грибами - шампіньйонами - і томатами. Виходить просто і дуже смачно!
Салат з помідорами, куркою і печерицями
Інгредієнти: Для салату:
куряче філе - 2 шт.; сіль і перець; оливкова олія; зелень - за смаком; печериці - 10-12 шт.; швейцарський сир - 4 шматочка; томати черрі - 7-10 шт. Для заправки:
майонез - 1/2 ст.; сметана - 1/2 ст.; білий оцет - 1 ч. ложка; часник сушений - щіпка; сіль, перець; сушений естрагон - 1/4 ч. ложки; молоко - 1-2 ст. ложки. Приготування Куряче філе промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Відбиваємо філе до товщини 25-3 див. Солимо і перчимо готові відбивні.
Сковороду змащуємо оливковою олією і обсмажуємо на ньому філе по 5 хвилин з кожної сторони. Заздалегідь очищені і нарізані гриби поливаємо олією і також обсмажуємо близько 3 хвилин, до золотистого кольору. Томати черрі викладаємо на деко, поливаємо олією, приправляємо, а потім запікаємо в духовці до м'якості.
Обсмажене куряче філе нарізаємо соломкою і вкладаємо в салатник разом з грибами. Поверх кладемо цілі запечені томати і найтонші скибочки сиру.
У соуснику змішуємо всі інгредієнти для заправки. Якщо соус вийшов дуже густим - розбавити його молоком до потрібної консистенції.
Полийте салат з куркою, печерицями , помідорами і сиром вершковим соусом перед подачею, або подайте окремо.
Салат з печериць з огірками та помідорами
Інгредієнти: огірок - 1 шт.; печериці - 7-9 шт.; томати черрі - 5-6 шт.; каперси - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, перець; листя шпинату - 1 ст.; лимонний сік - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Почнемо приготування з заправки. У невеликій мисці змішуємо лимонний сік, олію, сіль, перець за смаком,
трохи гірчиці і каперсів. Ставимо заправку в холодильник до потреби.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому гриби до золотистого кольору. Якщо печериці невеликого розміру - розрізати їх не варто. Не забуваємо посолити і поперчити гриби під час приготування. За 2 хвилини до готовності в сковороду відправляємо томати.
На тарілку кладемо свіже листя шпинату, зверху викладаємо обсмажені гриби з томатами, колечка свіжого огірка і, нарешті, поливаємо все заправкою.