Вернуться назад Распечатать

Салат з печерицями та помідорами

Салат з печерицями та помідорами
Салати із грибами завжди є центровими закусками серед усього різноманіття. Дотримуючись подібної тенденції, ми вирішили зібрати кілька рецептів з найпоширенішими грибами - шампіньйонами - і томатами. Виходить просто і дуже смачно!

Салат з помідорами, куркою і печерицями


Інгредієнти:
Для салату:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • сіль і перець;

  • оливкова олія;

  • зелень - за смаком;

  • печериці - 10-12 шт.;

  • швейцарський сир - 4 шматочка;

  • томати черрі - 7-10 шт.


  • Для заправки:

  • майонез - 1/2 ст.;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • білий оцет - 1 ч. ложка;

  • часник сушений - щіпка;

  • сіль, перець;

  • сушений естрагон - 1/4 ч. ложки;

  • молоко - 1-2 ст. ложки.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Відбиваємо філе до товщини 25-3 див. Солимо і перчимо готові відбивні.
    Сковороду змащуємо оливковою олією і обсмажуємо на ньому філе по 5 хвилин з кожної сторони. Заздалегідь очищені і нарізані гриби поливаємо олією і також обсмажуємо близько 3 хвилин, до золотистого кольору. Томати черрі викладаємо на деко, поливаємо олією, приправляємо, а потім запікаємо в духовці до м'якості.
    Обсмажене куряче філе нарізаємо соломкою і вкладаємо в салатник разом з грибами. Поверх кладемо цілі запечені томати і найтонші скибочки сиру.
    У соуснику змішуємо всі інгредієнти для заправки. Якщо соус вийшов дуже густим - розбавити його молоком до потрібної консистенції.
    Полийте салат з куркою, печерицями , помідорами і сиром вершковим соусом перед подачею, або подайте окремо.

    Салат з печериць з огірками та помідорами


    Інгредієнти:

  • огірок - 1 шт.;

  • печериці - 7-9 шт.;

  • томати черрі - 5-6 шт.;

  • каперси - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець;

  • листя шпинату - 1 ст.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Почнемо приготування з заправки. У невеликій мисці змішуємо лимонний сік, олію, сіль, перець за смаком,
    Салат з печерицями та помідорами
    трохи гірчиці і каперсів. Ставимо заправку в холодильник до потреби.
    У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому гриби до золотистого кольору. Якщо печериці невеликого розміру - розрізати їх не варто. Не забуваємо посолити і поперчити гриби під час приготування. За 2 хвилини до готовності в сковороду відправляємо томати.
    На тарілку кладемо свіже листя шпинату, зверху викладаємо обсмажені гриби з томатами, колечка свіжого огірка і, нарешті, поливаємо все заправкою.