Овочеві салати - дуже корисні для нашого організму. Їх бажано їсти цілий рік, тому що вони забезпечують організм необхідними вітамінами і збуджують апетит. Давайте розглянемо з вами рецепти салатів з буряка з капустою, і ви здивуєтеся, наскільки вони виходять смачними, соковитими і ароматними.
Салат з капусти з буряком
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; капуста - 500 г; морква - 1 шт. Приготування Всі овочі чистимо і шаткуємо тонкою соломкою, або натираємо на корейській тертці. Далі переходимо до приготування заправки. Для цього зелень промиваємо і подрібнюємо, часник чистимо і дрібно рубаємо. Додаємо масло, лимонний сік, приправу, спеції за смаком і все добре перемішуємо. Всі овочі перекладаємо в салатник, поливаємо заправкою і перемішуємо. Тепер ставимо готовий салат із буряка з капустою і морквою в холодильник, щоб він просочився і став ще смачніше.
Салат з буряка, яблук і капусти
Інгредієнти: болгарський солодкий перець - 1 шт.; капуста білокачанна - 300 г; корінь селери - 70 г; оцет яблучний - 1 ст. ложка; кислі яблука - 2 шт.; оливкова олія - 4 ст. ложки; зіра - 2 ч. ложки; солоні огірки - 2 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; буряк - 1 шт.; родзинки без кісточок - 50 г; морква - 1 шт. Приготування Буряк, корінь селери і моркву чистимо і натираємо разом з яблуками на крупній тертці. Зелений цибулька промиваємо. Капусту тоненько шаткуємо, видаливши погані верхні листки. Солоні огірки нарізаємо кубиками, а зелений лук - кільцями. Родзинки кладемо на 10 хвилин у гарячу воду. Насіння зіри обсмажуємо 2-3 хвилинки на сухій сковороді, а потім перекладаємо в маленьку миску і збиваємо з оливковим маслом, сіллю, оцтом і перцем. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти салату у великій мисці, поливаємо заправкою і перемішуємо.
Салат з морквою, буряком, м'ясом і капустою
Інгредієнти: яловичина - 300 г; буряк - 2 шт.; капуста - 350 г; яблуко - 2 шт.; лимонний сік - 1 ст. ложка; майонез; сіль. Приготування Отже, беремо м'ясо нежирної яловичини або шматочок телятини, промиваємо і відварюємо. Потім охолоджуємо і нарізаємо соломкою. Буряк варимо, очищаємо і натираємо на крупній терочке. Свіжу капусту тоненько шаткуємо соломкою, солимо і трохи мнемо руками до виділення соку. Яблука очищаємо і подрібнюємо на крупній тертці. Потім всі підготовлені продукти перекладаємо в салатник, перемішуємо, заправляємо майонезом і злегка скроплюємо лимонним соком.