Буряк - відмінне джерело вітаміну С, фосфору і міді. Цей овоч запобігає появі або розвиток злоякісних пухлин. Вона виводить з організму токсини і шлаки. Ви ще не готуєте салат з буряком ? Тоді представляємо вам наші оригінальні і смачні рецепти.
Салат з буряка і яблук
Інгредієнти: буряк - 3 шт.; кисло - солодкі яблука - 4 шт.; мелена кориця; зелень кропу, петрушки, сіль. Приготування Буряк промиваємо і відварюємо на пару. Потім охолоджуємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Яблука теж подрібнюємо за допомогою терки і змішуємо з буряком. Готовий салат солимо, посипаємо свіжою зеленню, додаємо корицю і перемішуємо.
Салат з буряком, яблуком і оселедцем
Інгредієнти: оселедець - 1 шт.; варена буряк - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; варене яйце - 2 шт.; часник - 2 зубчики; рослинне масло - 1 ст. ложка; сметана - 4 ст. ложки; зелень - для прикраси. Приготування Оселедець обробляємо, очищаємо від кісток, луски, знімаємо шкірку, відрізаємо хвіст, голову, видаляємо нутрощі і разом з яйцем і цибулею нарізаємо дрібними шматочками. Буряк і яблуко очищаємо і натираємо на маленькій тертці. Часник звільняємо від лушпиння і видавлюємо через прес. Тепер всі інгредієнти з'єднуємо в салатнику, заправляємо рослинним маслом і сметанкою. Прикрашаємо готовий салатик другим яйцем, і свіжої подрібненої зеленню.
Салат з буряком, морквою, яблуками і капустою
Інгредієнти: свіжі огірки - 2 шт.; буряк - 1 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; консервована кукурудза - 200 г; яблуко - 1 шт.; сухарі - 100 г; кабачок -1 шт.; сметана - за смаком; зелень - 1 пучок. Приготування Для приготування салату «Овочеве асорті», готуємо спочатку всі продукти. Цибулину і моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Зелень споліскуємо і дрібно рубаємо ножем. Часник чистимо від луски і подрібнюємо. Кабачок миємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Капусту шаткуємо тонкою соломкою. Огірки промиваємо, витираємо і подрібнюємо разом з яблуками паличками. Молоду буряк очищаємо, промиваємо та нарізаємо теж соломкою.
Тепер відкриваємо баночку консервованої кукурудзи, зливаємо рідину. Всі продукти змішуємо в мисці, солимо, посипаємо сухарями, заправляємо салат з буряком, морквою і яблуком сметаною або майонезом і гарненько перемішуємо.