Ананаси, свіжі чи консервовані, незважаючи на свою доступність, залишаються делікатесом. Тому їх так люблять додавати рецепти в численних салатів, особливо консервовані ананаси - з ними взагалі не потрібно возитися, тільки банку відкрити, і відразу відчувається - свято в будинку!
Салат з консервованими ананасами і кукурудзою
Інгредієнти: шинка - 300 г; яйця - 4 шт.; ананаси консервовані - 1 б.; кукурудза консервована - 1 б.; помідор - 1 шт.; кріп, петрушка - 1 пучок; майонез - 150 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Зварені круто яйця, шинку нарізаємо соломкою. Кришимо часточками помідори. Відкидаємо на друшляк кукурудзу. З ананасів зливаємо сироп. Шарами викладаємо салат, кожен промазуючи майонезом: шинку, яйця, кукурудзу, ананаси, помідори. Зверху присипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу.
Салат з консервованими ананасами і грибами
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; ананаси консервовані - 1 б.; печериці (свіжі) - 500 р. Для заправки:
майонез - 2 ст. ложки; йогурт (не солодкий) - 100 г; сік лимона - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Куряче філе і печериці відварюємо в підсоленій воді до готовності. Відкидаємо на друшляк, а коли охолонуть, нарізаємо невеликими кубиками. З ананасів зливаємо сироп.
Готуємо заправку для салату. У блендері змішуємо майонез з йогуртом, лимонним соком і гірчицею. Солимо, перчимо. Додаємо рубаний кріп і знову перемішуємо.
З'єднуємо в салатниці всі складові. Заправляємо соусом і витримуємо салат мінімум півгодини в холодильнику.
Салат з консервованими ананасами і копченою куркою
Інгредієнти: грудка куряча (копчена) - 400г; ананаси консервовані (шматочками) - 1 б.; сир твердий - 100 г; яйця - 4 шт.; майонез - 200 р. Приготування Курячу грудку ріжемо невеликими кубиками. Додаємо до неї шматочки ананаса без сиропу і натерті на крупній тертці варені яйця з сиром. Все змішуємо і заправляємо майонезом. Наш салат готовий.
Як приготувати салат «Пьермон» з консервованим ананасом і полуницею?
Інгредієнти: ананас консервований - 2 гуртка; персик консервований - 2 шт.; апельсин - 1 шт.; полуниця свіжа - 250 г; сир «Пармезан» - 50 р; салат зелений - 1 пучок. Для соусу:
базилік - 3 гілочки; сметана - 1 ст. ложка; олія оливкова - 1 ст. ложка; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; коріандр мелений - 1 щіпка; сіль - 1 щіпка. Приготування Ягоди полуниці гарненько промиваємо, даємо обсохнути і тільки після цього видаляємо зелені плодоніжки, інакше полуниця вбере зайву вологу і втратить частину свого чарівного аромату. Апельсин очистити від шкірки, поділяємо на часточки і видаляємо всі плівки. М'якоть нарізаємо кубиками, як і кільця ананаса. Персики ріжемо на часточки.
Салат промиваємо, витираємо, поділяємо на окремі листочки і вистилаємо ними салатницю. Зверху акуратно викладаємо фрукти.
Міксером збиваємо в густу масу сметану з оливковою олією і бальзамічним оцтом. Додаємо мелений коріандр і жменю дрібно рубаної зелені базиліка. Ще раз все вимішуємо і заправляємо салат. Зверху щедро посипаємо його тертим «Пармезаном».
Фруктовий салат з консервованими ананасами і малиною
Інгредієнти: ананаси консервовані - 1 б.; малина свіжа - 1 ст.; горіхи волоські - 1/2 ст.; збиті вершки для прикраси. Приготування Викладаємо шарами в спеціальне формувальне кільце (можна вирізати самостійно з консервної банки): ананаси, вершки, малина, вершки, рубані горіхи і знову вершки. Продовжуємо, поки всі складові не закінчаться. Прямо у формі відправляємо салат в холодильник на 1 годину. Після кільце акуратно знімаємо і подаємо чудовий фруктовий салат до столу.