А чи знаєте ви, що салати бувають не тільки дуже смачними, але і поживними. Представляємо вашій увазі рецепти салатів з м'ясом свинини.
Салат «Купецький» зі свининою
Інгредієнти: відварна свинина - 200 г; цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт.; консервований зелений горошок - 0 5 ст.; майонез; цукор - 2 ст. ложки; сіль; рослинне масло. Приготування Моркву чистимо, шаткуємо на тертці і пасеруємо до м'якості. Цибулю ріжемо півкільцями, заливаємо водою, додаємо сіль, цукор, оцет і залишаємо на 15 хвилин маринуватися. Свиняче м'ясо відварне рубаємо кубиками і складаємо все в салатник. Заправляємо майонезом, прикрашаємо зеленню і перемішуємо.
Рецепт салату зі свининою
Інгредієнти: м'якоть свинини - 150 г; картопля - 3 шт.; солоний огірок - 2 шт.; яблуко - 1 шт.; оселедець - 60 г; яйце - 2 шт.; помідор - 1 шт.; зелень петрушки, листя салату. Для соусу:
сметана - 1 ст.; хрін, гірчиця, оцет - за смаком. Приготування Отже, м'ясо і картоплю відварюємо окремо до готовності. Потім свинину охолоджуємо, картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Змішуємо в чаші, додаємо подрібнену солону оселедець і варені яйця. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевину, шаткуємо з солоними огірками соломкою і теж додаємо в салат. Всі інгредієнти добре перемішуємо і заправляємо сметанним соусом . Для його приготування окремо змішуємо сметану з тертим хріном, гірчицею та оцтом. Готовий салат зі свининою та огірками прикрашаємо зеленню і шматочками овочів.
Салат зі свининою та грибами
Інгредієнти: плавлений сирок - 2 шт.; свинина - 200 г; морква - 2 шт.; мариновані огірки - 2 шт.; мариновані шампіньйони - 200 г; картопля - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; яйце - 3 шт.; зелень, майонез - за смаком. Приготування Отже, спочатку відварюємо свинину і окремо картоплю, моркву і яйця. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і маринуємо в оцті, розведеному навпіл з водою, хоча б півгодини, а потім віджимаємо. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці. Огірки шаткуємо тонкими кружечками, а м'ясо подрібнюємо кубиками. Плавлений сирок і картоплю натираємо. Яйця дрібно рубаємо. Тепер перекладаємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом, перемішуємо і подаємо готовий салат з відвареної свинини на стіл.
Салат з печінки свинини
Інгредієнти: печінка свиняча - 1 кг; яйце - 3 шт.; цибулина - 3 шт.; морква - 2 шт.; майонез; спеції; олія рослинна; свіжа зелень - для прикраси. Приготування Морква промиваємо, відварюємо, очищаємо від шкірки і натираємо на середній тертці. Печінка моєму, видаляємо плівки і відварюємо протягом 30 хвилин в підсоленій воді. Потім охолоджуємо і пропускаємо через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю шаткуємо невеликими кубиками і підсмажити до м'якості на рослинному маслі. Яйця заздалегідь відварюємо, остуджуємо, очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо на тертці. Після цього змішуємо печінку, цибулю, яйця і моркву. Солимо, заправляємо майонезом і все добре перемішуємо. Готовий салат викладаємо в салатницю і прикрашаємо свіжою зеленню.
Теплий салат зі свининою
Інгредієнти: брокколі заморожена - 200 г; зелена квасоля - 150 г; свинина - 250 г; кедрові горішки - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; соєвий соус - 1 ст. ложка; оливкова олія - 3 ст. ложки; фунчоза - 50 р. Приготування Фунчозу замочуємо на 10 хвилин в окропі, а потім промиваємо. Брокколі перекладаємо в друшляк і залишаємо розморожуватися. Свинину нарізаємо тонкими смужками, часник видавлюємо через прес. Обсмажуємо м'ясо 5 хвилин в розігрітій олії, висипаємо кедрові горішки і кладемо часник. Після цього вливаємо соєвий соус, додаємо фунчозу і брокколі. Прогріваємо всі 1 хвилинку, змішуємо з квасолею і подаємо салат зі смаженою свининою на стіл.