Фруктовий салат - досить пікантне, смачне і не занадто важке блюдо, яке буде цілком доречним на святковому столі. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування салатів з ананасами і грибами.
Рецепт салату з куркою, ананасами і грибами
Інгредієнти: куряче м'ясо - 200 г; консервовані ананаси - 150 г; свіжі печериці - 150 г; цибулина - 1 шт.; сир - 100 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; майонез або несолодкий йогурт - за смаком; спеції. Приготування Отже, для приготування цього салату, курку заздалегідь відварюємо до готовності. Потім відокремлюємо м'ясо від кісток і шаткуємо невеликими кубиками. Чистимо цибулину від лушпиння, нарізаємо кільцями і пасеруємо на рослинній масло без запаху. Подрібнені гриби можете теж обсмажити разом з цибулею, або запекти в духовці. З консервованих ананасів зливаємо рідину і ріжемо їх кубиками. Тепер змішуємо в салатниці куряче м'ясо, гриби, цибуля, тертий сир і ананаси. Заправляємо блюдо майонезом або йогуртом без добавок. Солимо, перчимо готовий салат з ананасами, куркою , грибами і сиром, ретельно перемішуємо і подаємо до столу.
Салат «Ананас», прикрашений грибами
Інгредієнти: відварна картопля - 3 шт.; шинка - 200 г; консервовані ананаси - 200 г; варені яйця - 5 шт.; цибулина - 1 шт.; кисле яблуко - 1 шт.; мариновані гриби - 200 г; лимонний сік - 1 ч. ложка; майонез; зелена цибуля для прикраси. Приготування Отже, для приготування смачного листкового салату з ананасами і грибами, готуємо спочатку всі інгредієнти. Картоплю відварюємо, чистимо і шаткуємо на крупній тертці. Готові яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно рубаємо ножем. Шинку нарізаємо тонкою соломкою. Подрібнюємо цибулину кубиками, а з ананасів зливаємо всю рідину і теж нарізаємо шматочками.
Яблуко промиваємо, акуратно зрізаємо шкірку, натираємо на крупній тертці і скроплюємо лимонним соком, щоб фруктова маса не потемніла.
Коли всі підготовлені продукти, починаємо викладати салат шарами на красиве овальне плоске блюдо, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо половину порції тертої картоплі, цибулі, шинки, яблука, яєць і ананасів. Потім повторюємо послідовність ще раз і зверху прикрашаємо готовий салат маринованими грибами, нарізаними пластинами. Прикрашаємо блюдо пір'ям зеленого лука і прибираємо в холодильник, давши йому настоятися перед подачею хвилин 40.