Салат з креветками і ананасом - оригінальна страва чудово підходить для святкових столів і фуршетів. Простий у приготуванні і вишуканий салат, неодмінно сподобається як дорослим, так і дітям.
Салат з куркою, креветками і ананасом
Інгредієнти: куряча грудка - 05 шт.; консервований ананас - 100 г; креветки - 150 г; кедрове масло - для заправки; сир - 100 г; маслини - 50 г; майонез. Приготування Отже, курячу грудку заздалегідь відварюємо, остуджуємо і нарізаємо кубиками. З консервованого ананаса обережно зливаємо сік і подрібнюємо такими ж шматочками. Креветки розморожуємо, очищаємо і обсмажуємо на масло з додаванням спецій. Маслини ріжемо навпіл і з'єднуємо всі інгредієнти в салатник. Зверху посипаємо сиром, натертим на дрібній тертці, і заправляємо все кедровим маслом. Оригінальний і смачний салат з ананасів з креветками і сиром готовий!
Рецепт салату з креветками і ананасом
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; консервовані ананаси - 100 г; куряче яйце - 2 шт.; сир - 70 г; варені креветки - 150 г; майонез - за смаком. Приготування Крабові палички заздалегідь дістаємо з морозилки, дрібно шаткуємо і кладемо в салатник. Консервовані ананаси виймаємо з банки і подрібнюємо. Яйця відварюємо, охолоджуємо і дрібно ріжемо. Твердий сир натираємо на тертці і кладемо все в салатник. Додаємо варені креветки, заправляємо майонезом, перчимо чорним меленим перцем і перемішуємо. Готовий салат з крабовими паличками, креветками і ананасом охолоджуємо 30 хвилин в холодильнику і подаємо на стіл.
Салат з авокадо, креветками і ананасом
Інгредієнти: листя салату - 100 г; креветки - 10 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; помідори черрі - 5 штук; свіжий огірок - 2 шт.; авокадо - 1 шт.; свіжий ананас - 50 г; часник і кріп - за смаком. Для заправки:
оливкова олія; зерниста гірчиця; лимонний сік; майонез - 1 ч. ложка. Приготування Креветки очистити, беремо сковорідку, наливаємо на неї масло, видавлюємо зубчик часнику і викладаємо креветки. Чекаємо 5 хвилин і, як тільки морепродукти почнуть змінювати колір, солимо їх, перемішуємо, знімаємо з вогню і залишаємо поки на сковороді. Далі починаємо різати овочі: консервований ананас - шматочками, помідори чері - навпіл, свіжий огірок - кружальцями, а цибулю - півкільцями. Авокадо чистимо, шаткуємо часточками і відразу ж збризкуємо лимонним соком, щоб плід не потемнів.
Салатні листя промиваємо, акуратно рвемо руками і викладаємо на дно не глибокої тарілки. Потім кладемо всі інші інгредієнти в будь-якому порядку, щоб вийшло красиво. Можна просто сформувати невелику гірку, а в центр додати листя салату. В самому кінці прикрашаємо все креветками, солимо, перчимо і поливаємо заправкою. Готовий салат не перемішуємо, ставимо в холодильник і виставляємо на стіл приблизно через півгодини.
Салат з креветками, ананасом і яблуком
Інгредієнти: майонез - 100 мл; вершки 10 % - 100 мл; коньяк - 05 ч. ложки; зелені яблука - 2 шт.; цибулина - 05 шт.; креветки - 700 г; яйце перепелине - 12 шт; консервований або свіжий ананас - 200 г; кетчуп; спеції. Приготування Ананас очищаємо і рубаємо кубиками. Креветки, не розморожуючи, відварюємо протягом 4 хвилин у підсоленій воді. Потім відкидаємо на друшляк, охолодити і очистити від панцира. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо, яблука промиваємо, подрібнюємо кубиками. Яйця відварюємо, чистимо від шкаралупи. Майонез змішуємо з вершками, кетчупом , вливаємо коньяк, солимо і перчимо. Тепер змішуємо всі інгредієнти в салатник, зверху прикрашаємо розрізаними навпіл яйцями і поливаємо соусом.