Салат з крабових паличок став не тільки нарівні зі знаменитою «Шубою» , «Мімозою» і «Олів'є» , але і затьмарює їх на столах під час свят. Ще одна варіація рецепту для тих, кому набридла комбінація з крабових паличок, яйця і кукурудзи передбачає додавання в салат ананасів. У підсумку виходить дуже смачно і оригінально.
Рецепт крабового салату з ананасом
Самий елементарний варіант салату передбачає додавання до класичних інгредієнтів шматочків консервованого ананаса. Ті, хто звик розбавляти «крабовий» рисом, або огірком, можуть відтворювати рецепт, додавши звичні інгредієнти.
Інгредієнти: крабові палички - 500 г; кукурудза консервована - 1 1/2 банки; яйця - 7 шт.; ананаси консервовані - 1 банка; майонез - за смаком. Приготування Крабові палички ріжемо невеликими кубиками, з кукурудзи зливаємо рідину, а яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Ананаси нарізаємо кубиками (або купуємо банку попередньо нарізаних). Всі підготовлені інгредієнти змішуємо і заправляємо майонезом. Ставимо салат в холодильник на 30-40 хвилин, а після подаємо до столу окремо, або загорнувши в лист лаваша рулетом і розрізавши на шматки.
Салат з ананасом, крабовими паличками, кукурудзою і сиром
Інгредієнти: ананаси консервовані - 1 банка; крабові палички - 300 г; кукурудза - 1 банка; твердий сир - 70 г; яйця - 5 шт.; майонез - за смаком; кріп - 1 пучок; часник - 1 зубчик. Приготування Ананаси, сир і крабові палички нарізаємо кубиками. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. З кукурудзи зливаємо рідину. Змішуємо всі інгредієнти в салатник.
Окремо змішуємо майонез і пропущеним через прес часником з подрібненим кропом. Заправляємо салат часниковим майонезом і ставимо в холодильник до подачі.
Салат з морепродуктів, крабовими паличками, кукурудзою і ананасом
Інгредієнти: ананас - 1 шт.; креветки - 200 г; крабові палички - 250 г; консервовані кальмари - 1 банка; кукурудза консервована - 1 банка; оливкова олія - 4 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Почнемо з приготування особливих салатників для нашого страви. Ананас ріжемо навпіл і за допомогою невеликого гнучкого ножа видаляємо з нього серцевину, намагаючись при цьому не пошкодити стінки майбутньої чаші.
М'якоть ананаса відокремлюємо від щільної та неїстівної кочережки і нарізаємо кубиками. Креветки відварюємо, кальмари нарізаємо кільцями, а крабові палички - кубиками. Змішуємо всі інгредієнти з кукурудзою, приправляємо сіллю і перцем, а також сумішшю оливкової олії і лимонного соку. Викладаємо салат в ананасові чаші і подаємо до столу.