Давайте розглянемо з вами рецепти дуже оригінального і вишуканого салату із броколі і сьомгою, який викличе безліч позитивних емоцій у ваших гостей.
Салат з брокколі і солоної сьомгою
Інгредієнти: сьомга слабосолона - 200 г; брокколі - 150 г; свіжі огірки - 150 г; помідори - 2 шт.; цибулина червона - 1 шт.; гірчиця французька в зернах - 1 ч. ложка; олія оливкова - 2 ст. ложки; листя салату - для подачі; спеції - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати салат з брокколі і рибою. Капусту гарненько промиваємо, стряхиваем і розбираємо на суцвіття. Потім кидаємо їх у підсолену киплячу воду і варимо протягом 3 хвилин. Далі відкидаємо брокколі на друшляк і залишаємо остигати. Помідори миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл, а огірки шаткуємо полукружками. Цибулю чистимо, подрібнюємо півкільцями. Сьомгу розбираємо на невеликі шматочки. Тепер готуємо заправку для салату: змішуємо оливкове масло з зернистою гірчицею і перемішуємо до однорідності. Всі інгредієнти перекладаємо в глибоку миску, поливаємо заправкою, підсолюємо, перчимо й перемішуємо. Викладаємо салат на оформлене салатними листям блюдо і подаємо до столу.
Теплий салат з сьомгою і брокколі
Інгредієнти: обсмажений стейк сьомги - 200 г; рукола - 200 г; брокколі - 200 г; помідори черрі - 100 г; оливки - 10 шт; цибулина червона - 1 шт. Приготування Для приготування цього салату, рибу заздалегідь обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на середньому вогні з усіх боків протягом 5 хвилин. Капусту броколі промиваємо, розбираємо на суцвіття і відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 7 хвилин. Помідори розрізаємо навпіл, очищений цибулька шаткуємо півкільцями і перекладаємо овочі в салатницю. Брокколі додаємо до сьомзі, нагріваємо 3 хвилини, а потім перекладаємо до овочів. Готовий теплий салат скроплюємо маслом, солимо, перемішуємо й подаємо.