Скумбрія, маючи широкої поширеності і доступності, все частіше стала з'являтися на наших столах як у консервованому, так і в солоному, або свіжому вигляді. Ця смачна й недорога риба стане основою не тільки для основних страв, але і для закусок-наприклад, салатів, про рецепти яких ми вирішили поговорити в цій статті.
Салат «Скумбрія під шубою»
Інгредієнти: скумбрія копчена - 200 г; буряк - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яйце - 2 шт.; майонез. Приготування Буряк, морква, картопля і яйця відварюємо окремо один від одного. Овочі натираємо на тертці, а яйця ріжемо кубиками. Копчену скумбрію розрізаємо на філе, видаляємо кістки, філе ріжемо кубиками. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями і обдаємо окропом, щоб прибрати зайву гіркоту.
На дно салатника кладемо картоплю, за ним шар моркви, далі рибу, цибулю і буряк. Змащуємо салат товстим шаром майонезу і посипаємо нарізаним яйцем.
Такий же салат можна приготувати і з солоною скумбрії.
Рецепт салату з вареною скумбрії
Інгредієнти: відварна скумбрія - 250 г; майонез; зелень; яйця - 3 шт.; мариновані огірки (корнішони) - 10-12 шт.; відварений рис - 1/2 ст. Приготування Відварну скумбрію відокремлюємо від кісток, а м'якоть розбираємо за допомогою вилки на дрібні шматочки. Яйця відварюємо круто і нарізаємо за допомогою ножа, або яйцерізки. Мариновані корнішони ріжемо кільцями. Змішуємо підготовлені інгредієнти з майонезом, при бажанні приправляємо сіллю і перцем, і посипаємо зеленню (зеленою цибулею, кропом, петрушкою). Перед подачею салат зі скумбрією і рисом повинен настоятися в холодильнику хоча б 20-30 хвилин.
Салат «Мімоза» зі скумбрією-консервою
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; яйця - 4 шт.; скумбрія консервована в маслі - 1 шт.; майонез. Приготування Овочі та яйця відварюємо. Картоплю і моркву натираємо на тертці, яйця подрібнюємо за допомогою ножа. Скумбрію нарізаємо дрібними шматочками.
На дно салатника кладемо половину картоплі, промазуємо все тонким шаром майонезу. Далі викладаємо моркву, знову майонез, трохи риби і яєць. Повторюємо процедуру, по черзі промазуючи шари майонезом. Останнім шаром йдуть покришені яйця (або просто жовтки) і ситний салат «Мімоза» з скумбрії в олії готовий! Перед подачею йому потрібно просочитися в холодильнику близько 15-2 годин і можна подавати на стіл.