Вам напевно доводилося пробувати різні екзотичні поєднання м'яса з ананасами. Різноманіття салатів, закусок і піц, в якому екзотичний фрукт складає компанію курки, свинини або яловичини вже давно не вважається новинкою. Ми поділимося з вами ще одним ананасовим рецептом, але на цей раз більш простим і зручним у приготуванні, так як його основний інгредієнт - шинка.
Салат з шинкою, сиром і ананасами
Інгредієнти: Для заправки:
сметана - 1 ст.; молоко - 2 ст. ложки; сушена зелень - 1 ч. ложка; соус барбекю - 1/2 ст.; сіль, перець. Для салату:
мікс салату - 1 упаковка; шинка - 100 г; консервований ананас - 2-3 кільця; червоний цибуля - 1/4 шт.; сир «Моцарелла» (тертий) - 1 /4 ст. Приготування Перед тим як приготувати салат з ананасами і шинкою, займемося заправкою: сметану змішуємо з молоком і сухою зеленню, солимо і перчимо за смаком. До сметанному соусу додаємо соус барбекю і ретельно все перемішуємо.
Шинку нарізаємо соломкою, ананас - кубиками. Ретельно перемішуємо підготовлені інгредієнти з салатним міксом і нарізаним червоним цибулею. Посипаємо салат тертої «Моцарелою» і поливаємо заправкою.
Салат з ананасами, шинкою і кукурудзою
Інгредієнти: ананас - 1 шт.; майонез - 1 /4 ст.; гірчиця - 1/2 ч. ложки; шинка - 120 г; кукурудза - 1 банка; селера - 1 стебло; болгарський перець - 1 шт. Приготування Ананас ріжемо навпіл і вирізаємо з нього тверду серцевину. За допомогою ложки виймаємо з плоду м'якоть, залишаючи шкірку цілого. Нарізаємо м'якоть ананаса кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо і шинку з болгарським перцем і селерою. Всі овочі ретельно перемішуємо з консервованою кукурудзою і заправляємо соусом із суміші майонезу і гірчиці. Готовий салат викладаємо в човники з ананасовій шкірки.
Рецепт салату з ананасами і шинкою
Інгредієнти: шинка - 150 г; нарізану ананас - 70 г; болгарський перець - 2 шт.; майонез - 1 ст.; тертий твердий сир - 1/4 ст.; мандарини - 2 шт.; мигдальні пластівці. Приготування Шинку нарізаємо соломкою. Аналогічним чином подрібнюємо і болгарський перець. Змішуємо нарізані інгредієнти з ананасом і заправляємо майонезом. Зверху прикрашаємо салат мигдалевими пластівцями і шматочками мандарин, м'якоть яких слід попередньо відокремити від перегородок.
Салат з консервованими ананасами, пастою і шинкою
Інгредієнти: паста - 3 ст.; зелений горошок - 2 ст.; шинка - 100 г; селера - 1 стебло; консервований ананас - 2 колечка; болгарський перець - 1 шт.; майонез - 1/2 ст.; тертий твердий сир - 1 ст.; сметана - 3/4 ст.; сіль, перець - за смаком; зелена цибуля - за смаком. Приготування Пасту відварюємо в підсоленій воді, згідно до інструкції на упаковці. Готову пасту промиваємо холодною водою, щоб вона швидше охолола, а потім даємо стекти і поливаємо невеликою кількістю оливкової олії, щоб вона не підсихали.
Шинку і ананаси нарізаємо кубиками, селеру і болгарський перець - соломкою. У невеликій мисці робимо заправку з сметани,
майонезу, нарізаного зеленого лука і невеликої кількості солі і перцю.
Горошок (заморожений) бланшируем в підсоленому окропі і змішуємо з нарізаними овочами і ананасом. Останньою в наш салат йде відварна паста і натертий твердий сир, після чого блюдо залишається заправити необхідною кількістю сметанно - майонезного соусу і ще раз перевірити на сіль і перець.
Подавати такий салат до столу можна відразу, а можна дати йому постояти в холодильнику 1-2 години, в будь-якому випадку страва неодмінно порадує вас своїм смаком.