Вернуться назад Распечатать

Салат з печерицями та огірками

Салат з печерицями та огірками
Дуже часто поєднання непоєднуваного стає запорукою дивного кулінарного шедевра. Пропонуємо вам приготувати оригінальні салати, в яких одночасно присутні і м'ясо і сухофрукти, свіжі овочі. Повірте, вам це блюдо дуже сподобається і стане вашим фірязикам рецептом.

Салат з куркою, чорносливом, грибами і огірками


Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • копчені окороки - 300 г;

  • свіжі огірки - 1 шт.;

  • чорнослив - 100 г;

  • гриби свіжі - 300 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • майонез.


  • Приготування
    Отже, для приготування цього ситного і смачного салатику, спочатку обробляємо свіжі гриби, шаткуємо їх скибочками і обсмажуємо разом з подрібненою цибулею на гарячій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Готову піджарку відкидаємо на друшляк і залишаємо хвилин на 15 щоб скло зайве масло. Цим часом замочуємо в теплій воді промитий чорнослив, а самі нарізаємо кубиками копчену курку. Свіжий огірок натираємо на тертці, а яйця відварюємо круто, чистимо і подрібнюємо кубиками. Тепер викладаємо салат шарами, промазуючи кожен шар майонезом. Отже, спочатку йде чорнослив , нашатковану соломкою, потім курка, грибна обсмажування, яйця і свіжі огірки. Готовий салат з куркою , грибами і огірками прикрашаємо листочками базиліка або гілочками свіжої петрушки.

    Салат з язиком, грибами і огірком


    Інгредієнти:

  • мова свинячий - 400 г;

  • відварене куряче філе - 1 шт.;

  • печериці - 250 г;

  • солоний огірок - 2 шт.;

  • консервований горошок - 100 г;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • варене яйце - 2 шт.;

  • майонез;

  • листя салату.


  • Приготування
    Отже, для приготування салату з куркою, грибами і солоними огірками, спочатку відварюємо язика. Цим часом готуємо
    Салат з печерицями та огірками
    поки інші інгредієнти. Гриби нарізаємо скибочками, горіхи подрібнюємо за допомогою дрібної терки. Варені яйця і куряче філе шаткуємо кубиками, а огірки - соломкою. Потім обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом гриби, солимо за смаком і перемішуємо. Готові язика акуратно виймаємо з каструлі, даємо їм охолонути і знімаємо шкірку, після чого нарізаємо м'ясо соломкою.
    Тепер змішуємо всі інгредієнти в глибокій мисці, заправляємо майонезом і перемішуємо. Далі беремо красивий салатник, вистилаємо його салатними листям і перекладаємо свіжоприготований салат з куркою, грибами, огірком і яйцем. Прикрашаємо його зеленню кропу і подаємо до святкового столу.