Дуже часто поєднання непоєднуваного стає запорукою дивного кулінарного шедевра. Пропонуємо вам приготувати оригінальні салати, в яких одночасно присутні і м'ясо і сухофрукти, свіжі овочі. Повірте, вам це блюдо дуже сподобається і стане вашим фірязикам рецептом.
Салат з куркою, чорносливом, грибами і огірками
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; копчені окороки - 300 г; свіжі огірки - 1 шт.; чорнослив - 100 г; гриби свіжі - 300 г; цибулина - 2 шт.; майонез. Приготування Отже, для приготування цього ситного і смачного салатику, спочатку обробляємо свіжі гриби, шаткуємо їх скибочками і обсмажуємо разом з подрібненою цибулею на гарячій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Готову піджарку відкидаємо на друшляк і залишаємо хвилин на 15 щоб скло зайве масло. Цим часом замочуємо в теплій воді промитий чорнослив, а самі нарізаємо кубиками копчену курку. Свіжий огірок натираємо на тертці, а яйця відварюємо круто, чистимо і подрібнюємо кубиками. Тепер викладаємо салат шарами, промазуючи кожен шар майонезом. Отже, спочатку йде чорнослив , нашатковану соломкою, потім курка, грибна обсмажування, яйця і свіжі огірки. Готовий салат з куркою , грибами і огірками прикрашаємо листочками базиліка або гілочками свіжої петрушки.
Салат з язиком, грибами і огірком
Інгредієнти: мова свинячий - 400 г; відварене куряче філе - 1 шт.; печериці - 250 г; солоний огірок - 2 шт.; консервований горошок - 100 г; волоські горіхи - 50 г; варене яйце - 2 шт.; майонез; листя салату. Приготування Отже, для приготування салату з куркою, грибами і солоними огірками, спочатку відварюємо язика. Цим часом готуємо
поки інші інгредієнти. Гриби нарізаємо скибочками, горіхи подрібнюємо за допомогою дрібної терки. Варені яйця і куряче філе шаткуємо кубиками, а огірки - соломкою. Потім обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом гриби, солимо за смаком і перемішуємо. Готові язика акуратно виймаємо з каструлі, даємо їм охолонути і знімаємо шкірку, після чого нарізаємо м'ясо соломкою.
Тепер змішуємо всі інгредієнти в глибокій мисці, заправляємо майонезом і перемішуємо. Далі беремо красивий салатник, вистилаємо його салатними листям і перекладаємо свіжоприготований салат з куркою, грибами, огірком і яйцем. Прикрашаємо його зеленню кропу і подаємо до святкового столу.