Вернуться назад Распечатать

Салати з манго - рецепти

Салати з манго - рецепти
Цей оригінальний фруктовий салат з манго вразить вас своїм оригінальним смаком. Він виходить досить легким, ароматним і ситним, так що відмінно підійде для вечері.

Салат з авокадо, манго і креветками


Інгредієнти:

  • кінза - 1 пучок;

  • лайм - 1 шт.;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • креветки - 200 г;

  • манго - 1 шт.;

  • авокадо - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Креветки заздалегідь відварюємо до готовності і з допомогою шумівки відкидаємо на друшляк. Тепер давайте зробимо заправку: лайм очищаємо і дрібно ріжемо, зелень і перець чилі промиваємо, подрібнюємо. Змішуємо підготовлені інгредієнти, наливаємо трохи оливкової олії і меду. Підготовлені креветки чистимо, розрізаємо навпіл. Манго чистимо і нарізаємо кубиками. Авокадо миємо, чистимо, виймаємо кісточки і шаткуємо соломкою. У глибокій салатниці з'єднуємо всі компоненти салату, заливаємо заправкою і перемішуємо.

    Салат з манго і курки


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 450 г;

  • манго - 1 шт.;

  • селера - 200 г;

  • листя салату - 200 г;

  • свіжий коріандр - за смаком;

  • мигдаль - 2 ст. ложки.


  • Для заправки:

  • приправа каррі - 1 ч. ложка;

  • йогурт - 50 мл;

  • майонез - 50 мл;

  • лайм - 1 шт.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати салат з манго. Отже, куряче філе ретельно промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в глибокій сковороді. Потім підливаємо трохи води і тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин, додавши за смаком приправу каррі і сіль. Манго очистити, шаткуємо скибочками. Мигдальні горіхи подрібнюємо і злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Селеру нарізаємо кільцями.
    Для приготування заправки збиваємо до однорідної маси йогурт, порошок каррі, майонез і сік лайма. Тепер з'єднуємо куряче філе , селера, манго, додаємо горіхи, подрібнений коріандр, перемішуємо і заправляємо салат.

    Салат з руколою і манго


    Інгредієнти:

  • рукола - 200 г;

  • козячий сир - 200 г;

  • стигла груша - 1 шт.;

  • кедрові горішки - 3 ст. ложки;

  • манго - 1 шт.;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • спеції - за смаком.


  • Для заправки:

  • лимон - 1 шт.;

  • солодка баварська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • оцет бальзамічний - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Груші промиваємо, чистимо і нарізаємо великими кубиками. Кедрові горішки злегка обсмажуємо на сковороді, додаємо груші і посипаємо по смаку цукром. Тушкуємо фрукти до тих пір, поки вони не почнуть карамелізуватися. Потім знімаємо з вогню й даємо масі охолонути. Манго промиваємо, чистимо і шаткуємо кубиками. Руколу і козячий сир теж подрібнюємо кубиками.
    Далі змішуємо в мисочці трохи оливкової олії, бальзамічний оцет і лимонний сік. Додаємо цукор і кладемо гірчицю. Солимо, перчимо заправку за смаком і ретельно перемішуємо до однорідності. Після цього викладаємо на блюдо руколу, потім манго, а потім - груші. Зверху посипаємо все сиром і поливаємо салат з манго приготовленої заправкою.

    Салат з манго і кальмарами


    Інгредієнти:

  • свіжі кальмари - 2 шт.;

  • манго - 1 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • салат айсберг - 05 шт.;

  • червона цибулина - 05 шт.;

  • кінза - 1 пучок;

  • оливкова олія;

  • лимон - 1 шт.;

  • соєвий соус, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Салати з манго - рецепти
    Кальмари розрізаємо на шматочки: робимо неглибокі насічки, не розрізаючи до кінця. Потім складаємо в миску, поливаємо соєвим соусом і скроплюємо лимонним соком. Чисті листя салату рвемо руками і складаємо в миску. Манго і перець подрібнюємо кубиками.
    Далі пасеруємо шматочки перчика на оливковій олії і з'єднуємо з манго, цибулею та кінзою. Кальмарів обсмажуємо на сильному вогні і як тільки вони побіліли, перевертаємо, ще секунд на 30. Далі збираємо наш смачний салат з манго: на листя айсберга кладемо фруктову суміш, зверху викладаємо шматочки кальмарів, заправляємо оливковою олією і відразу подаємо на стіл.