Цей оригінальний фруктовий салат з манго вразить вас своїм оригінальним смаком. Він виходить досить легким, ароматним і ситним, так що відмінно підійде для вечері.
Салат з авокадо, манго і креветками
Інгредієнти: кінза - 1 пучок; лайм - 1 шт.; мед - 1 ч. ложка; перець чилі - 1 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; креветки - 200 г; манго - 1 шт.; авокадо - 1 шт.; спеції. Приготування Креветки заздалегідь відварюємо до готовності і з допомогою шумівки відкидаємо на друшляк. Тепер давайте зробимо заправку: лайм очищаємо і дрібно ріжемо, зелень і перець чилі промиваємо, подрібнюємо. Змішуємо підготовлені інгредієнти, наливаємо трохи оливкової олії і меду. Підготовлені креветки чистимо, розрізаємо навпіл. Манго чистимо і нарізаємо кубиками. Авокадо миємо, чистимо, виймаємо кісточки і шаткуємо соломкою. У глибокій салатниці з'єднуємо всі компоненти салату, заливаємо заправкою і перемішуємо.
Салат з манго і курки
Інгредієнти: куряче філе - 450 г; манго - 1 шт.; селера - 200 г; листя салату - 200 г; свіжий коріандр - за смаком; мигдаль - 2 ст. ложки. Для заправки:
приправа каррі - 1 ч. ложка; йогурт - 50 мл; майонез - 50 мл; лайм - 1 шт. Приготування Зараз розповімо, як приготувати салат з манго. Отже, куряче філе ретельно промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в глибокій сковороді. Потім підливаємо трохи води і тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин, додавши за смаком приправу каррі і сіль. Манго очистити, шаткуємо скибочками. Мигдальні горіхи подрібнюємо і злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Селеру нарізаємо кільцями.
Для приготування заправки збиваємо до однорідної маси йогурт, порошок каррі, майонез і сік лайма. Тепер з'єднуємо куряче філе , селера, манго, додаємо горіхи, подрібнений коріандр, перемішуємо і заправляємо салат.
Салат з руколою і манго
Інгредієнти: рукола - 200 г; козячий сир - 200 г; стигла груша - 1 шт.; кедрові горішки - 3 ст. ложки; манго - 1 шт.; цукор - 2 ч. ложки; спеції - за смаком. Для заправки:
лимон - 1 шт.; солодка баварська гірчиця - 1 ч. ложка; олія оливкова - 4 ст. ложки; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка. Приготування Груші промиваємо, чистимо і нарізаємо великими кубиками. Кедрові горішки злегка обсмажуємо на сковороді, додаємо груші і посипаємо по смаку цукром. Тушкуємо фрукти до тих пір, поки вони не почнуть карамелізуватися. Потім знімаємо з вогню й даємо масі охолонути. Манго промиваємо, чистимо і шаткуємо кубиками. Руколу і козячий сир теж подрібнюємо кубиками.
Далі змішуємо в мисочці трохи оливкової олії, бальзамічний оцет і лимонний сік. Додаємо цукор і кладемо гірчицю. Солимо, перчимо заправку за смаком і ретельно перемішуємо до однорідності. Після цього викладаємо на блюдо руколу, потім манго, а потім - груші. Зверху посипаємо все сиром і поливаємо салат з манго приготовленої заправкою.
Салат з манго і кальмарами
Інгредієнти: свіжі кальмари - 2 шт.; манго - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; салат айсберг - 05 шт.; червона цибулина - 05 шт.; кінза - 1 пучок; оливкова олія; лимон - 1 шт.; соєвий соус, спеції - за смаком. Приготування Кальмари розрізаємо на шматочки: робимо неглибокі насічки, не розрізаючи до кінця. Потім складаємо в миску, поливаємо соєвим соусом і скроплюємо лимонним соком. Чисті листя салату рвемо руками і складаємо в миску. Манго і перець подрібнюємо кубиками.
Далі пасеруємо шматочки перчика на оливковій олії і з'єднуємо з манго, цибулею та кінзою. Кальмарів обсмажуємо на сильному вогні і як тільки вони побіліли, перевертаємо, ще секунд на 30. Далі збираємо наш смачний салат з манго: на листя айсберга кладемо фруктову суміш, зверху викладаємо шматочки кальмарів, заправляємо оливковою олією і відразу подаємо на стіл.