У цій статті ми зібрали для вас рецепти салатів, основою яких послужить, що стало вже класичним, поєднання грибів і шинки. Швидкі і бюджетні салати можна приготувати для простої буденної трапези, або в якості одного з варіантів закусок на святковий стіл.
Салат з шинкою, сиром, грибами і яйцем
Інгредієнти: Для салату:
стручкова квасоля - 200 г; сир «Грюйер» - 115 г; яйця - 3 шт.; копчена шинка - 85 м; томати черрі - 125 г; гриби - 225 г; крес-салат - 85 м; шпинат - 45 г; рукола - 45 г; зелена цибуля - 3-4 пера. Для заправки:
рослинне масло - 3 ч. ложки; сік і цедра 1 лимона; мед - 2 ч. ложки; сіль. Приготування Гриби нарізаємо пластинами і швидко обсмажуємо на грилі. Квасоля бланшируем в підсоленій воді, а яйця відварюємо «в мішечок». Помідори розрізаємо навпіл, а шинку ріжемо соломкою. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти (крім яєць) з зеленню.
Готуємо заправку з рослинної олії, лимонного соку, невеликої кількості меду і солі. Заправляємо салат і перемішуємо його руками. Зверху викладаємо половинки варених яєць і посипаємо все сиром «Грюйер». Салат з шинкою, грибами і сиром подається до столу відразу після приготування.
Паста-салат з шинкою, помідорами, грибами та сиром
Інгредієнти: паста (бантики, спіральки, черепашки) - 375 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; шинка - 150 г; гриби - 200 г; помідори - 3-4 шт.; сметана для заправки; тертий «Пармезан» - 60 г; петрушка; сіль, перець. Приготування Відварюємо Пасту до готовності. У сковороді розігріваємо рослинне масло, швидко обсмажуємо на ньому часник і викладаємо нарізані гриби. Смажимо гриби до повного випаровування вологи, не забувши приправити за смаком.
Шинку нарізаємо соломкою. Петрушку подрібнюємо. Змішуємо зелень і шинку, з свежесваренной пастою і грибами. Заправляємо салат сметаною, приправляємо сіллю і перцем за смаком, посипаємо тертим «Пармезаном». Салат з шинкою, грибами і помідорами готовий!
Салат з куркою, шинкою і маринованими грибами
Інгредієнти: відварна курка (філе) - 125 г; шинка - 125 г; мариновані гриби - 200 г; зелена цибуля - 1 пучок; яйця - 2 шт.; помідори - 2 шт.; салат латук - 1 шт. Для заправки:
білий винний оцет - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; цукор - 1/2 ч. ложки; оливкова олія - 1/2 ст. Приготування Варену курку розбираємо на волокна за допомогою виделки. Шинку і помідори ріжемо кубиками. Яйця відварюємо круто і також крупно нарізаємо. Ріжемо салат товстими смужками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник разом з грибами.
Для заправки віночком збиваємо оливкову олію з оцтом, гірчицею , цукром і сіллю. Заправляємо салат і посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
Салат з грибами, шинкою і квасолею
Інгредієнти: стручкова квасоля - 250 г; консервована квасоля - 425 г; «Фета» - 100 г; шинка - 150 г; мариновані гриби - 200 г; помідори - 2 шт.; цибуля - 1/2 шт.; гірчичний соус - 1/2 ст.; салат - 1 головка. Приготування Стручкову квасолю бланшируем в підсоленій воді. Шинку і помідори нарізаємо кубиками, гриби - пластинами. Змішуємо всі інгредієнти в салатник з салатними листям, кільцями цибулі і консервованою квасолею. Заправляємо гірчичним соусом і посипаємо «Фета».
Салат з шинкою, грибами і сиром, в чашечках з огірка
Інгредієнти: шинка - 130 г; перець чилі - 1 шт.; петрушка; гриби - 200 г; тертий сир - 60 г; майонез; огірок - 3-4 шт. Приготування Шинку нарізаємо кубиками і кладемо в чашу блендера разом з очищеним від насіння перцем чилі, обсмаженими грибами, зеленню і тертим сиром. Збиваємо до однорідності і заправляємо отриману масу майонезом. Огірок ріжемо великими шматками поперек. У кожному шматочку ложкою видаляємо насіння і частину м'якоті, не пошкодивши дно. Начиняємо отримані стаканчики салатом і посипаємо залишками зелені. Салат з грибами, шинкою і огірком повинен повністю охолонути перед подачею.