Напевно багатьом з вас доводилося пробувати крабовий салат з рисом і кукурудзою, так ось, в цій статті, крім знаменитого «Крабового», ми запропонуємо ще кілька цікавих рецептів на основі рису.
Салат з рисом і кукурудзою огірком
Інгредієнти: коричневий рис - 1 ст.; лимонний сік - 1/4 ст.; оливкова олія - 4 ст. ложки; кукурудза - 1 1/2 ст.; перець чилі - за смаком; болгарський перець - 1 шт.; авокадо - 1 шт.; огірок - 1 шт.; зелена цибуля; петрушка; сіль, перець. Приготування Рис відварюємо до готовності, не приправляючи. Готову крупу повністю охолодити. У невеликій мисці змішуємо масло (1 столову ложку залишаємо) з лимонним соком - це послужить основою для нашої заправки, в яку залишається лише додати сіль, перець і подрібнену петрушку.
У сковороді розігріваємо 1 столову ложку олії і обсмажуємо на ньому перець чилі і болгарський перець 2-3 хвилини. В кінці готування відправляємо в сковороду і кукурудзу. Відправляємо теплі овочі на рісу. Слідом кладемо нарізану кубиками огірок і авокадо, Заправляємо салат сумішшю лимонного соку і оливкової олії з петрушкою. Перед подачею прикрашаємо теплий салат нарізаним зеленим цибулею.
Рецепт крабового салату з рисом і кукурудзою
Інгредієнти: крабові палички - 1 упаковка (250 г); консервована кукурудза - 1 банка; рис - 1 ст.; яйця - 3-4 шт.; майонез для заправки; зелена цибуля - 1 пучок; сіль, перець. Приготування Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Яйця варимо круто, охолодити, чистимо і подрібнюємо. З кукурудзи зливаємо зайву рідину і перемішуємо її в салатнику з усіма підготовленими інгредієнтами, включаючи нарізані крабові палички . Заправляємо салат майонезом. За смаком додаємо сіль і перець. Даємо «Крабовому» настоятися 30-40 хвилин і подаємо до столу, посипавши нарізаною зеленою цибулею.
Салат з рисом, кукурудзою і яйцем
Інгредієнти: відварений коричневий рис - 1/2 ст.; стручкова квасоля - 120 г; кукурудза консервована - 1/2 банки; волоський горіх - 1 жменя; яйце - 1 шт.; кунжутне масло - 1 ст. ложка; сік лайма - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Стручкову квасолю бланшируем в підсоленій воді і розрізаємо впоперек навпіл. Яйце відварюємо круто. Змішуємо квасолю, кукурудзу, відварений рис і подрібнені волоські горіхи в салатнику. Заправляємо салат сумішшю соку лайма і масла. Солимо за смаком і укладаємо поверх шматочки яйця перед подачею.
Рецепт салату з кукурудзою і рисом
Інгредієнти: коричневий рис - 450 г; кукурудза - 200 г; тунець в олії - 185 г; зелена цибуля; помідори - 2 шт.; петрушка; оливкова олія. Приготування Рис відварюємо до готовності і охолодити. Тунця розбираємо на шматочки за допомогою виделки. Помідори нарізаємо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо кукурудзу і заправляємо салат оливковою олією. Прикрашаємо страву зеленню перед подачею, сіль і перець додаємо за смаком.
Салат з куркою, рисом і кукурудзою
Інгредієнти: рис - 1/2 ст.; авокадо - 1 шт.; консервована біла квасоля - 1/3 ст.; консервована червона квасоля - 1/3 ст.; куряче філе - 1 шт.; кукурудза - 1/2 банки; зелена цибуля - 1 пучок; сіль, перець - за смаком; оливкова олія; лимонний сік. Приготування Перед тим, як приготувати салат з рису з кукурудзою, куряче філе натираємо сіллю і перцем, обертаємо фольгою й запікаємо в духовці до повної готовності. Готову курятину нарізаємо кубиками і кладемо в салатник. Слідом кладемо відварений рис і нарізану кубиками авокадо. Доповнюємо салат двома видами квасолі і кукурудзою.
З масла і лимонного соку готуємо заправку, змішавши інгредієнти в пропорції 2:1. Заправляємо салат, приправляємо його за смаком і прикрашаємо зеленою цибулею.