Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю або чим нагодувати на швидку руку раптово наскочили гостей - приготуйте салат з консервованої квасолі та грибів. Все, що вам потрібно буде зробити - це відкрити пару банок, натерти трохи сиру і порізати залишки вчорашньої курочки або шинки. Просто, ситно і дуже смачно!
Салат з грибами, квасолею, куркою і сиром
Інгредієнти: грудка куряча - 2 шт.; печериці (свіжі) - 150 г; спаржева квасоля - 150 г; перець болгарський солодкий - 2 шт.; сир твердий - 100 г; масло вершкове - 50 г; курячі жовтки - 2 шт.; сметана - 2 ст. ложки; майонез - 200 г; сухарі панірувальні - 2 ст. ложки; петрушка, кінза - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Дрібно рубаємо зелень, змішуємо її з яєчними жовтками і сметаною. Солимо, перчимо. Курячі грудки промиваємо, витираємо і злегка відбиваємо. Занурюємо їх спочатку в яєчно-сметанную суміш, потім обвалюємо в панірувальних сухарях і викладаємо на розігріту з вершковим маслом сковороду. Обсмажуємо з двох боків до готовності. Окремо смажимо нарізані пластинками гриби. На іншій сковороді готуємо спаржеву квасолю і розкришений кубиками болгарський перець.
Коли все охолоне, починаємо збирати салат. Філе нарізаємо тонкими смужками і половину викладаємо на дно страви. Промазуємо майонезом. Далі шар грибів і квасоля з перцем. Знову майонез. Повторюємо все, починаючи з курки. Готовий салат посипаємо тертим сиром.
Салат з консервованої квасолею, грибами і корейською морквою
Інгредієнти: печериці (консервовані) - 1 б.; квасоля червона (консервована) - 1 б.; цибуля кримський солодкий - 1 шт.; перець болгарський солодкий - 1 шт.; морква по-корейськи - 200 г; сік лимона - 1 ст. ложка; олія оливкова - 3 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Болгарський перець нарізаємо соломкою і тонко шаткуємо півкільцями цибулю. Печериці ріжемо пластинками. Відкриваємо квасоля і зливаємо зайву рідину. Змішуємо всі складові салату і заправляємо його оливковою олією з лимонним соком. При необхідності досолює і перчимо.
Салат з квасолею, грибами і сухариками
Інгредієнти: квасоля (суха) - 05 склянки; печериці (свіжі) - 150 г; батон білий - 200 р; огірок (свіжий) - 1 шт.; помідор - 1 шт.; сир твердий - 100 г; майонез - 200 г; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Квасолю відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк. Даємо стекти і злегка обсмажуємо на рослинному маслі. Вчорашній батон нарізаємо кубиками, викладаємо на деко і відправляємо в духовку - підсушитися і підрум'янитися. Накрошенные пластинками гриби обсмажуємо до готовності. Ріжемо дрібними кубиками огірок і помідор. Сир тремо на крупній тертці. Все змішуємо і заправляємо майонезом. Тут же подаємо до столу, щоб сухарики не розкисло.
Салат з грибами, шинкою і квасолею
Інгредієнти: квасоля червона (консервована) - 1 б.; печериці (консервовані) - 1 б.; шинка - 200 г; сир твердий гострий - 50 г; яйця - 2 шт.; яблуко - 1 шт.; майонез - 150 г; часник - 3 зубки; кріп - 1 пучок; базилік, орегано - за смаком. Приготування Яблуко (зелене, кислих сортів) очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, як шинку і варені яйця. Якщо печериці дрібні, додаємо їх у салат цілком. Більш великі розрізаємо на кілька частин. Сир тремо на крупній тертці. Відкидаємо на друшляк квасоля. Акуратно змішуємо всі інгредієнти. Для заправки в майонез видавлюємо часник, дрібно кришимо зелень. Приправляємо цією сумішшю наш салат.
Пісний салат з квасолею, грибами і цибулею
Інгредієнти: квасоля (консервована) - 1 б.; печериці (свіжі) - 500 г; огірки (мариновані) - 3 шт.; олія - для смаження; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Дрібно кришимо цибулю і обсмажуємо до прозорості. Додаємо в сковороду нарізані пластинками гриби і тушкуємо під закритою кришкою до готовності. Промиваємо консервовану квасоля, додаємо до неї накрошенные огірки і трохи остиглі печериці. Посипаємо рубаною зеленню. Салат з квасолею можна подавати теплим, з молодою картоплею, так і в якості холодної закуски.