Салат «Мімоза з рисом» - ще один оригінальний рецепт приготування всім нам відомого і легендарного салату. Його відмінною рисою є наявність у складі страви рису, який надає незвичайний смак, порівняно з класичним рецептом салату «Мімоза» .
Рецепт салату «Мімоза з рисом»
Інгредієнти: рибні консерви - 1 банка; рис - 05 склянки; яйце - 4 шт.; відварна морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; майонез - 100 мл; зелень кропу - 1 пучок. Приготування Для приготування салату «Мімоза з рисом» беремо рибні консерви, зливаємо з них сік і розминаємо виделкою. Рис, моркву і яйця заздалегідь відварюємо до готовності. Потім яйця чистимо і відокремлюємо білки від желточков. Морква остуджуємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці на окрему тарілку. Зелень кропу обполіскуємо й обсушуємо. Цибулю чистимо, тонко шаткуємо й ошпарюємо окропом, щоб він не гірчить і не рипів.
На плоске блюдо ставимо спеціальне кільце і починаємо викладати наш салат шарами, промазуючи кожен майонезом. Першим шаром кладемо рис, посипаємо його рубаним кропом і робимо сіточку з майонезу. Далі рівномірно покриваємо всі розім'ятої рибою з консервів, посипаємо цибулею. Далі викладаємо шар тертої моркви, білок яйця і завершує салат подрібнений жовток. Кожну порцію прикрашаємо гілочкою кропу, знімаємо металеве кільце і подаємо страву на стіл.
Класичний рецепт салату «Мімоза з рисом»
Інгредієнти: свіжі яйця - 6 шт.; рибні консерви - 1 банка; масло вершкове - 100 г; сир - 150 г; цибулина - 1 шт.; майонез - 200 мл; рис - 1 ст.; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати «Мімозу з рисом». Спочатку кладемо в морозильник вершкове масло, а потім починаємо займатися підготовкою всіх інших інгредієнтів. Свіжі яйця кладемо в ковшичек, заливаємо водою і ставимо на слабенький вогонь варитися круто в протягом 10 хвилин після закипання. До речі, яйця краще всього використовувати з яскравими жовтками, щоб салатик вийшов не тільки приголомшливо смачним, але і апетитним. Далі перекладаємо яйця в каструлю з холодною водою і даємо їм повністю охолонути. Тепер беремо розсипчастий сорт рису, відварюємо до готовності в злегка підсоленій воді, після чого обсушуємо його і остуджуємо. Потім додаємо до нього 1 столову ложечку майонезу, стільки ж вершкового масла, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, а потім ретельно все перемішуємо.
Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи, поділяємо на жовтки і білки. Чистимо цибулину дуже дрібно шаткуємо ножем, заливаємо окропом, а хвилин через 15-20 відкидаємо його на друшляк і даємо обсохнути. На середній тертці натираємо улюблений твердий сир. Далі виймаємо з банки рибу, видаляємо з неї всі великі кісточки, обсушуємо від масла, розклавши на паперовому рушнику або серветці. Потім перекладаємо рибу в окрему пиалку і добре розминаємо її виделкою або подрібнюємо за допомогою блендера.
До моменту укладання листкового салату всі підготовлені інгредієнти повинні бути обов'язково однакової температури, тому перед цим краще всього помістити їх на 30 хвилин у холодильник.
Тепер беремо не дуже глибоке, але широке блюдо і викладаємо салат шарами в наступній послідовності: спочатку трохи риби, потім злегка збитий вилочкою рис, після рівномірний шар натертого сиру. Тепер трохи змащуємо майонезом. Після цього викладаємо подрібнені білки, а на нього - решту рибу. Далі покриваємо шаром подрібненої цибулі, змащуємо майонезом, присипаємо салат половиною подрібнених жовтків, потім натираємо на дрібній тертці вершкове масло і завершуємо блюдо жовтками. Ну, ось і все, «Мімоза з рисом» і сиром готова!