Вернуться назад Распечатать

Салат з червоної квасолі - рецепт

Салат з червоної квасолі - рецепт
Взимку магазини хоч і повні свіжих овочів і фруктів, але їх якість залишає бажати кращого. Щоб не відмовляти собі в салатах в холодну пору року, ми пропонуємо вам приготувати зиязикай салат з червоної квасолі.

Рецепт салату з червоної консервованої квасолі


Інгредієнти:

  • червона квасоля - 1 банка;

  • червоний болгарський перець - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • петрушка - 1 жменя;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    З червоної квасолі зливаємо надлишки рідини. Червоний цибулю нарізаємо тонким кільцями і обдаємо окропом, щоб позбутися гіркоти. Селера і болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками. Готуємо заправку з суміші олії, лимонного соку (можна додати трохи цедри), солі, перцю і рубаною зелені. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти з квасолею і заправляємо готовим соусом. Подаємо до столу відразу після приготування.

    Рецепт салату з червоної квасолі з сухариками і яйцем


    Інгредієнти:

  • консервована квасоля - 1 банка;

  • шинка - 150 г;

  • яйця - 2-3 шт.;

  • майонез для заправки;

  • часник -1 зубчик;

  • зелень - за смаком;

  • мариновані огірки - 2 шт.;

  • сухарики.


  • Приготування
    З квасолі зливаємо рідину. Шинку нарізаємо кубиками. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Часник і зелень дрібно рубаємо і змішуємо з майонезом. Мариновані огірки ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо і залишаємо в холодильнику на 20-30 хвилин. Готовий салат перед подачею посипаємо сухарями і зеленню.

    Гострий салат з червоної квасолі з рисом


    Інгредієнти:

  • лимонний сік - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сушений чилі - за смаком;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • часник сушений - 1/8 ч. ложки;

  • чорний мелений перець - 1/8 ч. ложки;

  • відварений рис басматі - 2 ст.;

  • консервована квасоля - 1 банка;

  • томат - 1 шт.;

  • Салат з червоної квасолі - рецепт

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • петрушка - 1 жменя.


  • Приготування
    У невеликій банку змішуємо лимонний сік, олія, сушений чилі, кумін, перець, сіль і часник сушений. Накриваємо банку харчовою плівкою і добре струшуємо вміст.
    У великій мисці змішуємо нарізаний кубиками томати і перець, відварений рис, квасоля, тонкі кільця цибулі і рубану петрушку. Поливаємо салат заправкою і даємо постояти 30 хвилин при кімнатній температурі перед подачею. Такий салат подається з шматочками піти і соусом гуакамоле .