Взимку магазини хоч і повні свіжих овочів і фруктів, але їх якість залишає бажати кращого. Щоб не відмовляти собі в салатах в холодну пору року, ми пропонуємо вам приготувати зиязикай салат з червоної квасолі.
Рецепт салату з червоної консервованої квасолі
Інгредієнти: червона квасоля - 1 банка; червоний болгарський перець - 1 шт.; селера - 1 стебло; червоний цибуля - 1 шт.; петрушка - 1 жменя; оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування З червоної квасолі зливаємо надлишки рідини. Червоний цибулю нарізаємо тонким кільцями і обдаємо окропом, щоб позбутися гіркоти. Селера і болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками. Готуємо заправку з суміші олії, лимонного соку (можна додати трохи цедри), солі, перцю і рубаною зелені. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти з квасолею і заправляємо готовим соусом. Подаємо до столу відразу після приготування.
Рецепт салату з червоної квасолі з сухариками і яйцем
Інгредієнти: консервована квасоля - 1 банка; шинка - 150 г; яйця - 2-3 шт.; майонез для заправки; часник -1 зубчик; зелень - за смаком; мариновані огірки - 2 шт.; сухарики. Приготування З квасолі зливаємо рідину. Шинку нарізаємо кубиками. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Часник і зелень дрібно рубаємо і змішуємо з майонезом. Мариновані огірки ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо і залишаємо в холодильнику на 20-30 хвилин. Готовий салат перед подачею посипаємо сухарями і зеленню.
Гострий салат з червоної квасолі з рисом
Інгредієнти: лимонний сік - 3 ст. ложки; оливкова олія - 3 ст. ложки; сушений чилі - за смаком; кумін - 1 ч. ложка; сіль - 1/4 ч. ложки; часник сушений - 1/8 ч. ложки; чорний мелений перець - 1/8 ч. ложки; відварений рис басматі - 2 ст.; консервована квасоля - 1 банка; томат - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; петрушка - 1 жменя. Приготування У невеликій банку змішуємо лимонний сік, олія, сушений чилі, кумін, перець, сіль і часник сушений. Накриваємо банку харчовою плівкою і добре струшуємо вміст.
У великій мисці змішуємо нарізаний кубиками томати і перець, відварений рис, квасоля, тонкі кільця цибулі і рубану петрушку. Поливаємо салат заправкою і даємо постояти 30 хвилин при кімнатній температурі перед подачею. Такий салат подається з шматочками піти і соусом гуакамоле .