Страви з рисом і яйцем дуже ситні і поживні, але щоб не їсти ці два інгредієнта під майонезній заправкою, ми запропонуємо вам кілька рецептів салатів на їх основі.
Салат з кальмарами, крабовими паличками, рисом і яйцем
Інгредієнти: рис - 1/2 ст.; перепелині яйця - 10 шт.; кальмари - 2 тушки; крабові палички - 6 шт.; томати черрі - 4-5 шт.; майонез - 2 ст. ложки; вустерширський соус - 2-3 краплі; сік лимона - 2-3 краплі; креветки, червона ікра - для прикраси. Приготування Рис відварюємо , промиваємо і остуживаем. Тушки кальмарів чистимо і кидаємо в киплячу воду на 40 секунд. Нарізаємо кальмари кільцями. Крабові палички ріжемо кубиками разом з томатами черрі. Перепелині яйця відварюємо круто і подрібнюємо, 2-3 штуки залишаємо для прикраси. Тепер візьмемося за соус: у невеликому склянці змішуємо майонез, кетчуп, лимонний сік і вустерширський соус . Заправляємо соусом всі підготовлені інгредієнти. Викладаємо салат на тарілку і прикрашаємо вареними креветками і червоною ікрою.
Салат з рисом, кукурудзою, куркою та яйцем
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; яйця - 3-4 шт.; рис - 1/2 ст.; кукурудза - 1/3 банки; зелень - за смаком; цибуля ріпчаста -1 шт; сіль, перець - за смаком; майонез. Приготування Куряче філе відварюємо, остуджуємо і розбираємо на волокна. Рис також варимо до готовності і промиваємо холодною водою. Яйця відварюємо круто і дрібно нарізаємо. Ріпчасту цибулю позбавляє від зайвої гіркоти і неприємного аромату, обдавши кільця окропом, замаринувавши в оцті, або обсмаживши до прозорості.
Тепер викладаємо салат шарами: половина рису, кукурудза, курка, друга половина рису, яйця і подрібнена зелень для прикраси. Кожен шар салату промазуємо майонезом, при необхідності солимо і перчимо.
Салат з рибних консервів з рисом і яйцем
Інгредієнти: консервована сардина - 200 г; рис - 1/2 ст.; яйця - 3-4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; майонез для заправки; зелень - для прикраси; сіль, перець - за смаком. Приготування Рис промиваємо, відварюємо і остуджуємо. Яйця варимо круто і подрібнюємо. Ріпчасту цибулю ріжемо тонким кільцями і ошпарюємо окропом, щоб прибрати гіркоту. З рибної консерви зливаємо надлишки рідини і розминаємо шматочки за допомогою виделки. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом. Перед подачею салат з риби, рису та яйця повинен постояти в холодильнику 30-40 хвилин, після чого його можна прикрасити зеленню і подати до столу.