Яловичий язик, при правильному приготуванні, перетворюється з жорсткого шматка м'яса в ніжні і апетитні шматочки, які потім можна використовувати для приготування закусок і салатів. Як готувати мову, ми вже розбиралися, так що тепер настав чергу розібрати рецепти салатів з грибами на його основі.
Салат з куркою, язиком і грибами
Інгредієнти: відварний язик - 150 г; куряче філе - 100 г; солоні огірки - 1 шт.; печериці - 4-5 шт.; яйця - 2 шт.; рослинна олія; майонез. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо соломкою. Мова очищаємо і ріжемо аналогічним чином. Яйця варимо круто і подрібнюємо. Огірки натираємо на крупній тертці або дрібно нарізаємо вручну. Гриби ріжемо кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. За бажанням, разом з грибами можна спасерувати і кільця цибулі. Всі інгредієнти кладемо в салатник, заправляємо майонезом і перемішуємо. Даємо салату постояти близько години в холодильнику перед подачею.
Салат з язиком, грибами і огірком
Інгредієнти: відварний язик - 250 г; мариновані гриби - 120 г; огірок (свіжий) - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; майонез для заправки. Приготування Салат готується буквально за 5 хвилин, якщо у вас є відварний язик. Сама мова ріжемо соломкою, аналогічним чином подрібнюємо огірок. Гриби ріжемо кубиками, а яблуко натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом. Салат можна відразу ж подавати до столу, або ж попередньо охолодити його в холодильнику хвилин 20-30.
Листковий салат з язиком і грибами
Інгредієнти: відварний язик - 200 г; печериці - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; яйця - 3 шт.; картопля - 2 шт.; майонез; сіль, перець. Приготування Печериці нарізаємо пластинами і обсмажуємо разом з тонкими кільцями ріпчастої цибулі на вершковому маслі. Як тільки гриби стануть золотистими, а цибулю м'якими - перекладаємо пасеровку на тарілку і даємо охолонути. Тим часом відварюємо 2 невеликі картоплини і 3 яйця. Подрібнюємо бульби і яйця, нарізавши їх кубиками. Відварний язик нарізаємо соломкою. На тарілку для сервірування починаємо укладати злам салату: картопля, гриби, язик, яйця. Кожен шар змащуємо майонезом. Перед подачею, салат з язиком і смаженими грибами повинен просочитися майонезом хоча б півгодини.
Салат з язиком і маринованими грибами
Інгредієнти: відварний язик - 150 г; мариновані опеньки - 100 г; шинка - 100 г; яйця - 2 шт.; консервована кукурудза - 1/4 банки; зелена цибуля; сіль, перець. Приготування Відварний язик, шинку ріжемо соломкою. Опеньки промиваємо холодною водою. Яйця варимо круто і подрібнюємо. Можна сказати, що салат вже готовий, залишається лише помістити підготовлені інгредієнти в салатник і заправити майонезом. Прикрашаємо блюдо зеленою цибулею.
Цікавий і простий у приготуванні салат припаде до смаку всім як за святковим, так і за буденним столом.
Салат з язиком і грибами асорті
Інгредієнти: відварний язик - 200 г; оливкова олія; печериці - 150 г; печериці - 150 г; шиітаке - 100 г; томати - 100 г; яйця - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 30 р; рукола - 50 г; солоний огірок - 1 шт.; майонез; сіль, перець. Приготування Почнемо з грибів: шиітаке проварюємо підсоленій воді 2-3 хвилини, після чого крупно нарізаємо разом з вешенками і печерицями. Грибну суміш обсмажуємо на оливковій олії з сіллю і перцем. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Солоний огірок ріжемо кружечками, цибулю - тонкими кільцями, помідори - кубиками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо їх майонезом. На сервірувальне блюдо кладемо кулінарне кільце, викладаємо в нього порцію салату, а зверху прикрашаємо гіркою зі свіжої рукколи.