Салат з маринованими артишоками має безліч варіацій. Проте це завжди смачне, пікантне і незвичайне блюдо, яке під силу приготувати навіть самим зайнятим господиням. Салат з артишоками можна знайти в меню найдорожчого ресторану, а можна приготувати точно такий же, не виходячи з дому, в цьому і вся принадність цієї холодної закуски.
Перший, у нас на черзі незвичайний салатик з артишоками і рибою.
Салат з артишоками і сьомгою
Інгредієнти: філе підкопченої сьомги - 200 г; консервовані артишоки - 250 г; грейпфрут - 1 шт.; мигдаль обсмажений - 40 г; оливки великі - 10 шт.; салатні листя - смаком; оливкова олія - 5 ст. л.; лимонний сік - 2 ст. л.; сіль, перець і спеції - за смаком. Приготування Грейпфрут промиваємо, очищаємо від шкірки, кісточок і гіркого шкірки. Потім з оливок виймаємо кісточки, розрізавши кожну навпіл. І тепер фаршируємо половинки оливок половинками обсмаженого мигдалю. Далі артишоки ріжемо навпіл, а сьомгу тонкими скибочками. Після чого промиваємо салатні листя і підсушуємо. Змішавши всі інгредієнти в одній мисці, заправляємо салат оливковою олією і лимонним соком і подрібнюємо за допомогою блендера. Також існує ще один варіант подачі цієї страви. У великій сервірувальній тарілці змішуємо листя салату з артишоками, рибним філе, мигдалем, часточками грейпфрута, поливаємо соусом і подаємо, приправте чорним перцем.
І наостанок знайомимо читачів ще з одним рецептом салату з артишоками.
Чудовий салат з артишоками і авокадо
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; мариновані артишоки - 200 г; куряче філе - 200 г; огірок - 1 шт.; помідори - 2 шт.; оливки - за смаком; оливкова олія - 3 ст. л.; лимонний сік - 1 ст. л.; сіль і перець - за смаком. Приготування У підсоленій воді відварюємо на середньому вогні куряче філе до готовності. Поки м'ясо остуджується, займемося іншими інгредієнтами. Авокадо промиваємо, очищаємо від грубої шкірки і кісточки, нарізаємо кубиками. Артишоки нарізаємо навпіл. Потім промиваємо томати і огірок нарізаємо соломкою. Після чого остигле куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.
Далі змішуємо всі інгредієнти в одній мисці і заправляємо отриманий салат оливковою олією і лимонним соком, а також не забуваємо солити і перчити. При бажанні в страву можна додати трохи зелені, добре підійдуть салатні листя або петрушка.