Вернуться назад Распечатать

Салат з консервованими артишоками

Салат з консервованими артишоками
Салат з маринованими артишоками має безліч варіацій. Проте це завжди смачне, пікантне і незвичайне блюдо, яке під силу приготувати навіть самим зайнятим господиням. Салат з артишоками можна знайти в меню найдорожчого ресторану, а можна приготувати точно такий же, не виходячи з дому, в цьому і вся принадність цієї холодної закуски.
Перший, у нас на черзі незвичайний салатик з артишоками і рибою.

Салат з артишоками і сьомгою


Інгредієнти:

  • філе підкопченої сьомги - 200 г;

  • консервовані артишоки - 250 г;

  • грейпфрут - 1 шт.;

  • мигдаль обсмажений - 40 г;

  • оливки великі - 10 шт.;

  • салатні листя - смаком;

  • оливкова олія - 5 ст. л.;

  • лимонний сік - 2 ст. л.;

  • сіль, перець і спеції - за смаком.


  • Приготування
    Грейпфрут промиваємо, очищаємо від шкірки, кісточок і гіркого шкірки. Потім з оливок виймаємо кісточки, розрізавши кожну навпіл. І тепер фаршируємо половинки оливок половинками обсмаженого мигдалю. Далі артишоки ріжемо навпіл, а сьомгу тонкими скибочками. Після чого промиваємо салатні листя і підсушуємо. Змішавши всі інгредієнти в одній мисці, заправляємо салат оливковою олією і лимонним соком і подрібнюємо за допомогою блендера. Також існує ще один варіант подачі цієї страви. У великій сервірувальній тарілці змішуємо листя салату з артишоками, рибним філе, мигдалем, часточками грейпфрута, поливаємо соусом і подаємо, приправте чорним перцем.
    І наостанок знайомимо читачів ще з одним рецептом салату з артишоками.

    Чудовий салат з артишоками і авокадо


    Інгредієнти:

  • авокадо - 1 шт.;

  • мариновані артишоки - 200 г;

  • куряче філе - 200 г;

  • огірок - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • оливки - за смаком;

  • оливкова олія - 3 ст. л.;

  • лимонний сік - 1 ст. л.;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Салат з консервованими артишоками
    У підсоленій воді відварюємо на середньому вогні куряче філе до готовності. Поки м'ясо остуджується, займемося іншими інгредієнтами. Авокадо промиваємо, очищаємо від грубої шкірки і кісточки, нарізаємо кубиками. Артишоки нарізаємо навпіл. Потім промиваємо томати і огірок нарізаємо соломкою. Після чого остигле куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.
    Далі змішуємо всі інгредієнти в одній мисці і заправляємо отриманий салат оливковою олією і лимонним соком, а також не забуваємо солити і перчити. При бажанні в страву можна додати трохи зелені, добре підійдуть салатні листя або петрушка.