Повсякденні салати вже трохи набридли, і вам хочеться чогось новенького і оригінального? Тоді пропонуємо приготувати вишуканий і смачний салат зі смаженими печерицями.
Салат «Соняшник» з смаженими печерицями
Інгредієнти: печериці - 300 г; куряча грудка - 1 шт.; сир - 100 г; яйця - 4 шт.; майонез - 100 мл; рослинне масло - 15 ст. ложки; оливки без кісточок, чіпси - для прикраси; сіль. Приготування У підсоленій воді відварюємо до готовності курячу грудку і, не виймаючи м'ясо з бульйону, остуджуємо. Потім знімаємо з остиглої грудки шкірку, виймаємо всі кістки і шаткуємо м'ясо поперек волокон, дуже тонко. Гриби обробляємо, розрізаємо їх спочатку навпіл, а потім рубаємо пластинками.
На великому вогні розігріваємо в сковороді рослинне масло і кладемо туди гриби. Обсмажуємо хвилин 5-6 постійно помішуючи. Потім підсолюємо їх за смаком і знімаємо з плити. Яйця відварюємо круто, відокремлюємо білки від жовтків і окремо натираємо на крупній тертці. Потім білки змішуємо з грибами, а жовтки з'єднуємо з курячим м'ясом, додаємо майонез і перемішуємо. Тепер викладаємо салат «Соняшник» шарами. Спочатку йде шар смажених грибів, потім покриваємо всі курячої масою і акуратно розрівнюємо. Зверху посипаємо тертим сиром, прикрашаємо оливками і чіпсами з боків.
Листковий салат зі смаженими печерицями
Інгредієнти: свіжі печериці - 500 г; цибулина - 2 шт.; картопля - 2 шт.; варене яйце - 2 шт.; плавлений сирок - 1 шт.; майонез. Для маринаду:
оцет - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; вода - 100 мл Приготування Для приготування простого, але дуже смачного салату з смажених печериць, цибулька чистимо, нарізаємо півкільцями, заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 20. Потім воду зливаємо, а цибулю занурюємо в маринад і залишаємо ще на 30 хвилин, після чого ретельно промиваємо його холодною водою. Для приготування маринаду з'єднуємо в пиалке оцет з водою, додаємо трохи цукру і перемішуємо. Гриби шаткуємо пластин, обсмажуємо на рослинному маслечко, підсолюємо і перчимо за смаком. Заздалегідь відварену в мундирі картоплю чистимо, натираємо на крупній терочке разом з плавленим сирком, а яйця нарізаємо невеликими шматочками.
Коли всі перераховані компоненти готові, починаємо викладати салат шарами у такому порядку: спочатку натертий картоплю, обсмажені гриби, потім маринований цибулю, трохи майонезу, яйця, плавлений сирок і змащуємо все майонезом. Готовий смачний салатик з смаженими печерицями трохи охолоджуємо і відразу подаємо на стіл.
Салат зі смаженими печерицями
Інгредієнти: свіжі печериці - 500 г; сир - 200 г; оливки - 200г; консервована солодка кукурудза - 200 г; майонез для заправки; сіль; рослинне масло. Приготування Свіжі печериці обробляємо, промиваємо, шаткуємо скибочками і пасеруємо на рослинній маслечко. Після чого перекладаємо їх у тарілку і остуживаем. Моркву чистимо, нарізаємо тонкою соломкою і так само обсмажуємо
на рослинному маслечко до повної готовності. Твердий сирок натираємо на середню терочку. Оливки відкидаємо спочатку на сито, щоб позбутися від зайвої рідини, а потім шаткуємо тоненькими кільцями. Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо.
З'єднуємо в глибокій мисці смажені печериці, остиглу моркву і тертий сир. Додаємо оливки, солодку консервовану кукурудзу без соку і подрібнений кріп з майонезом. Все добре перемішуємо і розкладаємо готовий салат зі смаженими печерицями та сиром у порційні тарілочки.