Салат з солоними грибами - прекрасне пісне, але досить ситне і оригінальне блюдо. Він володіє насиченим, яскравим смаком і легкою пікантністю. Цей салатик є типовим представником російської кухні і послужить чудовою закускою на вашому повсякденному обідньому столі. Неодмінно спробуйте його приготувати і ви, напевно, залишите його в своєму постійному зимовому раціоні харчування. Нижче ми пропонуємо вашій увазі кілька рецептів салатів з солоних грибів.
Салат з куркою, грибами і солоними огірками
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; солоні огірки - 4 шт.; солоні гриби - 200 г; майонез для заправки. Приготування Отже, огірочки і грибочки нарізаємо дрібними шматочками. Всі інгредієнти складаємо в салатник і додаємо по своєму смаку майонез. Готовий салат з грибами і солоними огірками подаємо до столу в охолодженому вигляді.
Салат з куркою і солоними грибами
Інгредієнти: куряча грудка - 300 г; солоні гриби - 200 г; консервований зелений горошок - 200 г; картопля - 100 г; сир - 100 г; корінь петрушки, лавровий лист; спеції; майонез. Приготування Для початку відварюємо в бульйоні курячу грудку з додаванням спецій, лаврового листочка, а також кореня селери або петрушки. Потім м'ясо остуджуємо і розриваємо на волокна. Заздалегідь відварену і в мундирі картоплю чистимо і ріжемо невеликими кубиками.
Гриби промиваємо прохолодною проточною водою і якщо вони великі, подрібнюємо шматочками трохи менше. Твердий сир натираємо на крупній терочке або нарізаємо довгою соломкою. Після цього змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокому посуді, додаємо зелений консервований горошок, сіль і перець. Тепер поливаємо салат майонезом, перемішуємо і даємо йому настоятися в холодильнику кілька годин. Подаємо страву порційно на листочку свіжого зеленого салату.
Листковий салат з солоними грибами
Інгредієнти: рис - 4 ст. ложки; бульйонний кубик - 1 шт.; крабові палички - 250 г; яйце - 3 шт.; солоні гриби - 300 г; цибулина - 1 шт.; майонез - 150 мл; морква - 1 шт. Приготування Отже, для приготування листкового салату спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти. Для цього беремо рис, промиваємо кілька разів, заливаємо водою, додаємо бульйонний кубик і відварюємо на слабенькому вогні до повної готовності. Потім варимо круто яйця, остуджуємо їх, чистимо і подрібнюємо на терочке. Цибулю і моркву очищаємо, рубаємо соломкою і підсмажити на рослинній масло до золотавого кольору. Тепер починаємо викладати наш салатик шарами, промазуючи кожен невеликою кількістю майонезу.
Отже, на дно салатника кладемо зварений рис, покриваємо його подрібненими кубиками крабовими паличками, посипаємо зверху натертим яйцями. Потім викладаємо шар овочевий обжарювання і прикрашаємо солоними грибочками. Тепер прибираємо блюдо на кілька годин в холодильник, щоб воно добре просочилося. Готовий листковий салат із солоних грибів прикрашаємо на свій розсуд і ставимо на стіл.
Смачний салат з солоними грибами
Інгредієнти: консервовані шампіньйони - 400 г; столовий оцет - 1 ст. ложка; спеції; домашня копчена ковбаса - 200 г; консервована червона квасоля - 400 г; солоні огірки - 200 г; сир - 100 г; майонез - за смаком; оливки для прикраси. Приготування Копчену ковбасу, сир і солоні огірки нарізаємо кубиками. З консервованої квасолі обережно зливаємо рідину і викладаємо її в глибоку мисочку. Додаємо підготовлені раніше інгредієнти, кладемо гриби, нарізані скибочками, заправляємо майонезом, додаємо трохи оцту, перемішуємо, прикрашаємо оливками і подаємо салат на стіл!