Салати з яблуками - чудовий варіант будь-якого полудня. Варіантів приготування такої страви придумано дуже багато. Давайте розглянемо з вами деякі найцікавіші рецепти салатів із зеленим яблуком.
Рецепт салату «Олів'є» з яблуком
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; яйце - 5 шт.; зелене яблуко - 1 шт.; яловичина - 300 г; солоні огірки - 3 шт.; консервований горошок - 100 г; морква - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; майонез - 150 мл; спеції. Приготування Картоплю, яйця і моркву відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Огірки шаткуємо, цибулю подрібнюємо, а зелений горошок відкидаємо на друшляк. Яловичину відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо разом з шматочками яблуками. Всі інгредієнти змішуємо в мисці, заправляємо майонезом, посипаємо спеціями і перемішуємо. Ось, і все «Олів'є» з яблуками готовий!
Рецепт салату «Зиязикай» з яблуком
Інгредієнти: шинка - 250 г; морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; солоні огірки - 200 г; яблуко - 1 шт.; майонез. Приготування Цибулю, шинку і варену моркву шаткуємо дрібними кубиками. Солоні огірки і яблуко нарізаємо соломкою. Потім всі інгредієнти з'єднуємо в салатнику, поливаємо майонезом і перемішуємо.
Рецепт крабового салату з яблуком
Інгредієнти: крабові палички - 400 г; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; яйце - 4 шт.; лимонний сік -3 ч. ложки; майонез. Приготування Крабові палички нарізаємо брусочками. Яйця і картоплю відварюємо до готовності, очищаємо і шаткуємо кубиками. Цибулю чистимо, подрібнюємо кільцями, обдаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин. Яблуко очищаємо, видаляємо серцевинки і нарізаємо брусочками. З'єднуємо всі в салатниці, кладемо майонез, перемішуємо і ставимо на стіл.
Рецепт салату «Черепашка» з яблуком
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; яйце - 4 шт.; яблука - 4 шт.; цибулина - 1 шт.; сир - 100 г; горіхи волоські - 100 г; майонез; листя салату - за бажанням. Приготування Рецепт салату з яблуками дуже простий, куряче філе відварюємо до готовності, охолодити і дрібно нарізаємо. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і заливаємо на 10 хвилин гарячою водою. Зварені круто яйця чистимо, відокремлюємо білки від жовтків і натираємо окремо на дрібній тертці. Волоські горіхи подрібнюємо, залишаючи кілька цілих ядерець для прикраси. Яблуко і сир подрібнюємо на тертці. Тепер беремо плоске блюдо, застеляємо його салатними листям, викладаємо у формі овалу білки, покриваємо їх рівномірно м'ясом, викладаємо цибулю, яблуко, горіхи, сир і жовтки. Всі шари змащуємо майонезом і прикрашаємо зверху горішками.
З горіхів робимо лапки, яйця - голову, горошини чорного перцю - будуть очима черепахи.