Поєднання кальмарів, так і будь-яких морепродуктів взагалі, з сиром можна впевнено назвати вельми оригінальним, так що якщо ви перебуваєте в пошуках нових і цікавих рецептів - радимо звернути увагу на наші варіанти салатів з кальмарами і сиром.
Перед тим, як безпосередньо перейти до рецептів, ми нагадаємо, що головна складова смачної страви - правильно приготовані інгредієнти, і коли справа стосується кальмарів, це питання стає особливо гострим. Щоб не жувати гумову підошву вперемішку з сиром, рекомендуємо вам варити цілі очищені тушки кальмарів в киплячій воді не більше 40 секунд, після чого молюсків слід відразу ж перекласти на охолоджене блюдо, або обдати холодною водою.
Салат з сиром, яйцями і кальмарами
Інгредієнти: тушка кальмара - 1 шт.; яйця - 2 шт.; твердий сир - 80 г; болгарський перець - 1 шт.; зелена цибуля - пучок; сіль, перець - за смаком; майонез для заправки. Приготування Для початку підготуємо всі інгредієнти: кальмари чистимо і відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо тушки кільцями. Яйця відварюємо круто і також подрібнюємо. Твердий сир і болгарський перець ріжемо невеликими кубиками. Зелену цибулю дрібно нарізаємо. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом. Готовий салат приправляємо сіллю і перцем за смаком.
Салат з кальмарами і плавленим сиром
Інгредієнти: кальмари - 400 г; плавлений сир - 1 шт.; майонез для заправки; часник - 1 зубчик; яйця - 2 шт.; зелень - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Плавлений сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з майонезом до однорідності. Якщо маса вийшла занадто густа - долийте трохи води, але в результаті ви повинні отримати гладкий і однорідний соус. Готовий соус солимо і перчимо до смаку, додаємо зелень, пропущений через прес часник і знову все ретельно перемішуємо.
Яйця відварюємо круто і крупно нарізаємо. Відварені тушки кальмарів ріжемо кільцями. Заправляємо суміш з кальмарів і яєць сирним соусом . За бажанням салат можна прикрасити або подрібненою зеленню, або шматочками волоських горіхів.
Салат з кальмарів з огірком, яйцями і сиром
Інгредієнти: кальмари - 2 тушки; огірок - 1 шт.; твердий сир - 60 г; авокадо - 1/2 шт.; майонез для заправки; сіль, перець - за смаком; лимонний сік - за смаком. Приготування Очищені тушки кальмарів відварюємо, остуджуємо і ріжемо кільцями. Твердий сир і огірки натираємо на крупній тертці, огірки віджимаємо від зайвої вологи. Яйця варимо круто і нарізаємо великими кубиками. Аналогічним чином нарізаємо і авокадо. Заправляємо салат соусом з майонезу, лимонного соку, солі і перцю.
Салат з кальмарами, помідорами, сиром і часником
Інгредієнти: варені кальмари - 2 тушки; помідори - 2 шт.; твердий сир - 100 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Кальмари нарізаємо кільцями, томати та сир ріжемо невеликими кубиками. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо олією з лимонним соком і часником. Сіль і перець додаємо за смаком.
Салат з кальмарами, сиром і грибами
Інгредієнти: консервовані кальмари - 1 банка; печериці мариновані - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 20 г; майонез для заправки; часник - 1 зубчик; зелень - пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо на вершковому маслі до готовності. Змішуємо цибулю з нарізаними грибами і кальмарами, заправляємо салат часниковим майонезом із зеленню. Солимо, перчимо за смаком.
Салат з кальмарами, ананасами і сиром
Інгредієнти: варені кальмари - 200 г; варені креветки - 200 г; ананаси консервовані - 150 г; майонез - за смаком; твердий сир - 70 р. Приготування Ананаси і сир нарізаємо кубиками і змішати з нарізаними кільцями кальмарами і цілими креветками. Заправляємо салат майонезом і лимонним соком за смаком.