Салати з рисом дуже сытны. Та й сам відварений рис як один з класичних гарнірів, у складі салату не вимагає доповнень. Давайте спробуємо приготувати оригінальні салати з рису з ананасом, з східними мотивами.
Салат з рисом, ананасами і кукурудзою
Рецепт цього салату прийшов до нас з тайської кухні, яку не часто можна побачити на наших столах.
Інгредієнти: коричневий рис - 3 ст.; рослинне масло - 1 ст. ложка; нарізану ананас - 1 1/2 ст.; морква - 2 шт.; заморожений горох - 1/2 ст.; консервована кукурудза - 1 /2 ст.; зелена цибуля, петрушка; арахіс - 1/2 ст. Для заправки:
рисовий оцет - 1/4 ст.; соєвий соус - 3 ст. ложки; кунжутне масло - 1 ст. ложка; коричневий цукор - 2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; насіння кунжуту - 1 ч. ложка. Приготування Відварюємо рис до готовності, промиваємо холодною водою і повністю охолодити. Моркву натираємо на тертці. Змішуємо рис з морквою, горошком (попередньо відвареним у підсоленій воді), кукурудзою і ананасом. Арахіс подрібнюємо за допомогою ножа і також додаємо в салат.
Для заправки змішати оцет, соєвий соус , масло, цукор і сіль. Перемішуємо інгредієнти заправки за допомогою віночка і додаємо насіння кунжуту. Заправляємо рисовий салат і подаємо до столу відразу ж. Якщо ви не любите горох, то замініть його іншим бобовим, наприклад, приготуйте салат з рисом, ананасами і квасолею.
Салат з рисом, ананасом і куркою
Інгредієнти: дикий рис - 3/4 ст.; вода - 6 ст.; куряче філе - 1 шт.; ананаси консервовані - 1 банка; виноград (без кісточок) - 1 ст.; селера - 2 стебла; майонез - 1/2 ст.; кешью - 1/2 ст.; сіль; зелень. Приготування Перед тим, як приготувати салат з рисом і ананасами, відваримо дикий рис до готовності, затока крупу 6 склянками води. Окремо відварюємо куряче філе в підсоленій воді. М'ясо остуджуємо і нарізаємо кубиками. Готовий рис також повністю охолодити.
Горішки кеш'ю гострим ножем нарізаємо на не дуже великі шматки. Консервовані ананаси ріжемо кубиками, а виноград без кісточок - половинками. Подрібнюємо стебло селери. Змішуємо всі інгредієнти в глибокому салатнику і заправляємо майонезом. Додаємо в салат сіль за смаком і подаємо, прикрасивши зеленню, наприклад, свіжою петрушкою.
Перед подачею салат повинен постояти в холодильнику, щоб охолонути, хвилин 20-30 після чого його можна буде подавати до столу, або навіть брати з собою на роботу, або в дорогу.