Салат - дуже цікаве блюдо, часом поєднує в собі, здавалося б, абсолютно непорівнянні продукти. Іноді достатньо додати якийсь один інгредієнт, щоб в результаті отримати абсолютно новий салат. Зараз ми вам розповімо кілька варіантів приготування салату з печерицями та морквою.
Салат з грибами, морквою і куркою
Інгредієнти: філе куряче - 1 шт.; морква по-корейськи - 150 г; печериці - 350 г; цибуля - 100 г; майонез - 50 г; яйця - 2 шт.; зелень; рослинна олія; сіль. Приготування Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо разом з цибулею. Відварюємо куряче філе коли воно охолоне, нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо круто і теж ріжемо соломкою. З'єднуємо всі компоненти, додаємо майонез, подрібнений кріп і сіль за смаком і перемішуємо.
Салат з квасолею, грибами і морквою
Інгредієнти: відварені гриби лисички - 200 г; морква - 250 г; квасоля - 1 склянка; солоні огірки - 150 г; ріпчаста цибуля - 100 г; чорний хліб - 2 скибочки; рослинна олія; майонез. Приготування Квасолю відварюємо до готовності, а потім відкидаємо на друшляк. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на крупній тертці. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, потім перекладаємо його в миску з квасолею. На цій же сковороді обсмажуємо моркву і також викладаємо до решти інгредієнтів. Обсмажуємо гриби. Огірки нарізаємо кубиками. З'єднуємо всі підготовлені продукти, додаємо майонез і перемішуємо. Чорний хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці. Сухарики додаємо в салат вже перед подачею до столу, щоб вони не розмокли.
Салат з куркою, грибами, морквою і цибулею
Інгредієнти: корейська морква - 150 г; яйця - 4 шт.; відварна курка - 200 г; мариновані гриби - 170 г; цибуля - 1 шт.; твердий сир - 150 г; майонез - за смаком. Приготування Відварене куряче філе ріжемо кубиками і злегка обсмажуємо. Мариновані гриби нарізаємо кубиками. Подрібнюємо моркву по-корейськи. Цибулю ріжемо півкільцями і обдаємо окропом. Це робиться для того, щоб прибрати гіркоту. При бажанні можна замаринувати його в суміші води і оцту в пропорції 1:1. Яйця натираємо на тертці. Так само чинимо і з твердим сиром. Викладаємо салат шарами, змащуючи кожен майонезом в такому порядку: курка, гриби, цибулю, моркву, яйця і сир, який також змащуємо майонезом. Верх салату можна прикрасити гілочками петрушки і ромашками з яєць.
Салат з корейською морквою і грибами
Інгредієнти: копчений окорочок - 2 шт.; морква по-корейськи - 150 г; шампіньйони - 05 кг; яйця - 5 шт.; цибуля - 2 шт.; огірки солоні - 3 шт. Приготування Гриби і цибулю ріжемо кубиками і обсмажуємо. Яйця варимо круто і нарізаємо кубиками, так само ріжемо копчені стегенця та огірки. Викладаємо салат на пласке блюдо шарами, кожен змащуючи майонезом: стегенце, смажені з цибулею гриби, яйця, солоні огірки і корейська морква.
Салат з грибами, морквою і цибулею
Інгредієнти: відварене куряче філе - 2 шт.; консервована кукурудза - 1 банка; консервовані шампіньйони - 300 г; цибуля - 100 г; морква - 100 г; яйця - 3 шт.; майонез, сіль, рослинне масло. Приготування Курку нарізаємо невеликими шматочками. Яйця натираємо на середній тертці. Трьом на крупній тертці моркву, цибулю подрібнюємо. Обсмажуємо моркву з цибулею на сковороді, коли вони будуть практично готові, додаємо гриби. Коли і гриби будуть готові, перекладаємо все в миску, намагаючись максимально злити рослинне масло. З'єднуємо курку, морква з грибами і цибулею, кукурудзу, яйця, додаємо майонез, підсолюємо за смаком і перемішуємо.