Салати - невід'ємні супутники святкового застілля. Любителям морепродуктів наші рецепти напевно припадуть до душі - адже нижче ми розповімо рецепти салатів з креветками і сиром.
Салат з креветками, помідорами і сиром
Інгредієнти: очищені креветки - 250 г; сир - 120 г; салат фрілліс - 350 г; помідори черрі - 250 г; моцарела (кульки) - 15 шт.; хліб білий - 2 скибочки; натуральний йогурт - 40 г; кріп - 15 г; часник - 1 зубчик; сіль. Приготування Салат моєму, потім обсушуємо і рвемо руками, складаємо в миску. Йогурт змішуємо з подрібненим кропом, пропущеним через прес часником і сіллю. Додаємо отриманий соус в салат і перемішуємо. На плоске блюдо викладаємо салат, зверху розміщуємо очищені креветки і помідори черрі, нарізані на половинки і моцарелу, також порізану навпіл. Все це посипаємо тертим сиром. Білий хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо їх в духовці. Посипаємо салат отриманими сухариками.
Салат з креветками, ананасом та сиром
Інгредієнти: очищені креветки - 250 г; сир - 150 г; яйця - 4 шт.; консервовані ананаси - 200 г; лимонний сік - 2 ч. ложки; салат, кріп; майонез, сіль. Приготування Відварені круто яйця ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо і ананаси. Креветки опускаємо в окріп і після закипання відварюємо хвилини 2. Потім відкидаємо на друшляк. На середній тертці трьом твердий сир. Розкладаємо на блюді вимиті і обсушені листя салату, зверху викладаємо кубики ананасів і поливаємо їх майонезом. Потім кладемо яйця і знову майонез. Посипаємо тертим сиром, знову злегка змащуємо майонезом. Ну і зверху викладаємо креветки, які скроплюємо соком лимона і прикрашаємо зеленню.
Салат з креветками та авокадо сиром
Інгредієнти: креветки - 900 г; яйця - 5 шт.; авокадо - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сир - 200 г; майонез - 250 г; сіль. Приготування Креветки опускаємо в киплячу воду, додаємо за бажанням перець горошком, лавровий лист і після закипання варимо 2 хвилини. Відкидаємо на друшляк і після того, як вони охолонуть, очистити. Часник пропускаємо через прес, додаємо в майонез і перемішуємо. Глибоку тарілку (можна використовувати форму для випічки) застеляємо плівкою і першим шаром викладаємо очищені креветки. Потім - авокадо, нарізаний соломкою. Змащуємо майонезом з часником. Наступним шаром йдуть подрібнені яйця і майонез. Посипаємо тертим твердим сиром і змащуємо знову майонезом.
Прибираємо салат в холодильник просочуватися години на 3. Перед подачею до столу накриваємо форму плоским стравою і акуратно перевертаємо на нього салат, знімаємо харчову плівку. Готовий салат з авокадо і креветками можна прикрасити часточками лимона.
Салат з креветками, огірком і сиром
Інгредієнти: очищені креветки - 150 г; огірки - 2 шт.; салат айсберг - 150 г; твердий сир - 150 г; крабові палички - 180 г; майонез. Приготування Крабові палички і огірки нарізаємо тонкою соломкою. Сир тремо на дрібній тертці. Салат викладаємо шарами: салат, порваний руками на шматочки, огірки, крабові палички, шар майонезу, потім креветки, знову майонез і зверху посипаємо тертим твердим сиром.
Салат з креветками, сиром і яйцем
Інгредієнти: варено-морожені креветки - 500 г; сир - 100 г; яйця - 4 шт.; майонез - 5 ст. ложок; сік лимона - 1 ст. ложки; кріп, зелена цибуля, петрушка - за смаком; сіль. Приготування Відварені яйця нарізаємо дрібними кубиками. Креветки опускаємо в окріп, даємо закипіти рідини знову, проварюємо близько 1 хвилини і відкидаємо на друшляк. Коли охолонуть, дрібно нарізаємо. Сир тремо на тертці, зелень подрібнюємо. З'єднуємо креветки, яйця, сир, додаємо половину зелені, лимонний сік, майонез і перемішуємо. Викладаємо салат в салатник і зверху посипаємо залишилася зеленню.
Салат з креветками, сиром і кукурудзою
Інгредієнти: варені креветки - 200 г; кальмари консервовані - 1 банка; твердий сир - 120 г; яйця - 4 шт.; капуста пекінська - 250 г; консервована кукурудза - 240 г; помідори черрі - 10 шт.; оливки - 100 г; майонез, петрушка - за смаком. Приготування Відварені круто яйця нарізаємо соломкою, помідори черрі ріжемо на 2 або 4 частини. Кальмари і сир ріжемо невеликими кубиками, а оливки - навпіл. Пекінську капусту нарізаємо тонкою соломкою. Всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо майонез і перемішуємо. Прикрашаємо салат листочками петрушки.