Вернуться назад Распечатать

Салат з яйцем і шинкою

Салат з яйцем і шинкою
Іноді хочеться (а іноді це просто стає потребою) приготувати яку-небудь ситна та поживна страва, при цьому, що називається, на швидку руку, особливо не заморочуючись.
Можна приготувати смачний салат з такими поживними продуктами, як яйце і шинка. Такий салат хороший для ланчу і при несподіваних візитів. Подібні рецепти також особливо оцінять люди, які ведуть господарство на самоті.

Салат з шинкою, яйцем, сиром і огірком


Інгредієнти:

  • шинка - близько 200-300 р;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • сир твердий - 150 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • огірок свіжий - 1-2 шт.;

  • зелень різна свіжа;

  • інгредієнти для заправки:

  • трохи рослинного масла (в ідеалі оливкова Extra Virgin);

  • сік лимона або трохи доброго натурального оцту;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Відваримо яйця круто протягом 6 хвилин, остудимо в холодній воді і зіллємо її через 3 хвилини. Очистимо яйця від шкаралупи і дрібно наріжемо чи не занадто дрібно (можна яйцерезкой). Шинку наріжемо короткими нетовстими смужками, огірок - поздовжніми брусками, а солодкий перець - короткою соломкою. Сир натремо на крупній тертці або також наріжемо соломкою. Нарубим зелень дрібно. З'єднаємо всі в салатниці.
    Тепер заправка. Рослинне масло змішаємо з соком лимона або оцтом в співвідношенні 3:1. Продавим в заправку часник, користуючись ручним пресом. Можна приправити невеликою кількістю готової гірчиці (без консервантів, бажано) і червоним гострим перцем.
    Поливаємо салат заправкою і перемішуємо. Такий салатик можна подати зі столовим світлим вином або пивом. Включення до складу салату 200 грам зеленого консервованого горошку зробить його ще більш ситним.

    Салат з шинкою, яйцем, сиром, маринованими грибами і огірками


    Інгредієнти:

  • шинка - близько 200-300 р;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • сир твердий - 150 г;

  • мариновані гриби - 200 г;

  • мариновані або солоні огірки (краще корнішони) - 3-5 шт.;

  • трохи рослинного масла;

  • Салат з яйцем і шинкою

  • сік лимона;

  • свіжа зелень різна (петрушка, кінза, кріп).


  • Приготування
    Круто зварені і очищені курячі яйця порубаємо дрібно ножем. Мариновані гриби відкинемо на друшляк. Сир натремо на крупній тертці. Солоні огірки наріжемо короткими тонкими смужками. Нарубим зелень дрібно. З'єднаємо всі інгредієнти в салатниці, поллємо маслом, змішаним з невеликою кількістю лимонного соку. Перемішаємо. Можна для ситності додати в салат 2 варених картоплини, нарізані скибочками. До цього салату можна подати горілки або міцною ягідної настоянки.