Всім нам доводилося готувати салати з шинкою. Вони, безумовно, дуже смачні і ситні, але іноді хочеться чогось більш свіжого і легкого, саме для таких випадків і створений салат «Ніжність». Відразу зрозуміло, що салат отримав свою назву саме завдяки ніжному і приємному смаку, до того ж, він дуже просто і швидко готується і підходить до будь-якого гарячого блюда.
Салат «Ніжність» з шинкою і огірками
Інгредієнти: варена шинка - 300 г; огірки свіжі - 2 шт.; яйця - 3-4 шт.; свіжа зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля); консервована кукурудза - 1/2 банки; майонез; сіль, перець. Приготування Перед тим, як приготувати салат «Ніжність» з шинкою, необхідно підготувати всі інгредієнти. Саму шинку нарізаємо кубиками, огірки миємо, чистимо, якщо у них щільна шкірка, і також ріжемо кубиками. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. З кукурудзи зливаємо рідину, а самі зернятка перемішуємо з уже підготовленими інгредієнтами. Зелень подрібнюємо і додаємо в салат. Заправляємо блюдо майонезом за смаком і приправляємо сіллю і перцем.
Салат-коктейль «Ніжність» з шинкою
Інгредієнти: болгарський перець -1 шт.; твердий сир - 100 г; яйця - 2 шт.; шинка - 180 г; майонез - за смаком; свіжий огірок - 1 шт. Приготування Болгарський перець нарізаємо максимально тонкою соломкою, можна натерти на спеціальній тертці для овочів. Аналогічним чином робимо і з очищеним від шкірки огірком. Попередньо видаліть з огірка водянисту серцевину, щоб салат не вийшов надмірно рідким. Шинку також ріжемо соломкою. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо.
Беремо креманку, або коктейльний келих і починаємо укладати шарами наш салат. Спершу кладемо шар перцю, за ним шинку, яйця, огірок і в кінці сир. Кожен шар салату можна просочувати майонезом, а можна рясно покрити соусом лише верхівку салату.
Рецепт салату «Ніжність» з шинкою і сиром
Інгредієнти: варена шинка - 200 г; твердий сир - 120 г; свіжий огірок - 1 шт.; мариновані гриби - 160 г; сметана - 1 ст. ложка; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець; свіжа зелень. Приготування Огірки миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином нарізаємо і варену шинку. Сир тремо на крупній тертці. Мариновані гриби нарізаємо соломкою або тонкими пластинами. Кладемо всі підготовлені інгредієнти в салатник.
Для приготування заправки в невеликій мисочці змішуємо майонез зі сметаною. До отриманого соусу додаємо подрібнену зелень, сіль і перець. Заправляємо салат і залишаємо його просочитися в холодильнику перед подачею години 15-2.