Вернуться назад Распечатать

Салати з кедровими горіхами - рецепти

Салати з кедровими горіхами - рецепти
Кедрові горіхи важко назвати найбільш доступним інгредієнтом, однак вони неймовірно вдало вписуються практично в будь-які страви. Особливо гарні такі горіхи в салатах, про яких ми розповімо в цій статті.

Рецепт салату «Курочка з горіхом»


Інгредієнти:

  • кедрові горіхи - 1/3 ст.;

  • зелений горошок - 150 г;

  • копчена курка - 1 кг;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • селера - 3 стебла;

  • салат-латук;

  • оливкова олія;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Кедрові горішки висипаємо на деко і обсмажуємо в духовці. Молодий зелений горошок бланшируем в підсоленій воді 15 секунд, після чого даємо стекти надлишків рідини і обдаємо холодною водою, щоб зберегти хрустку текстуру.
    Копчену курочку нарізаємо соломкою і покласти в салатник разом з іншими інгредієнтами. Столову ложку масла змішуємо з лимонним соком, сіллю і перцем. Заправляємо салат і гарненько перемішуємо.

    Рецепт салату з кедровими горіхами


    Інгредієнти:

  • панчетта - 12 скибочок;

  • кедрові горіхи - 50 г;

  • бальзамічний оцет;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець;

  • авокадо - 1-2 шт.;

  • молодий шпинат - 4 великі жмені.


  • Приготування
    Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній шматочки панчетти до хрускоту і золотистого кольору. У цій же сковороді, після панчетти смажимо кедрові горішки. Авокадо чистимо й нарізаємо тонкими скибочками.
    Тепер беремося за заправку: змішуємо бальзамічний оцет з оливковою олією, сіллю і перцем.
    На тарілки кладемо подушку з молодого шпинату, поверх шматочки авокадо, потім панчетту і обсмажені кедрові горішки. Поливаємо салат заправкою і подаємо.

    Овочевий салат з кедровими горішками


    Інгредієнти:

  • молода картопля - 250 г;

  • солодкий картопля - 250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • цикорій - 1 головка;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • кедрові горішки - 1/4 ст.;

  • рукола - 60 р.


  • Для заправки:

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • свіжий орегано - 2 ст. ложки.


  • Салати з кедровими горіхами - рецепти
    Приготування
    Картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками, кладемо на деко разом з часником і запікаємо 20 хвилин при 200 градусах. Перемішуємо картопля, викладаємо на деко цикорій і кільцями цибулі, продовжуємо запікання ще 15 хвилин. Через 10 хвилин додаємо на деко кедрові горішки.
    Лимонний сік змішуємо з маслом, гірчицею і орегано. Запечені овочі викладаємо на подушку з руколи і поливаємо заправкою.