Кедрові горіхи важко назвати найбільш доступним інгредієнтом, однак вони неймовірно вдало вписуються практично в будь-які страви. Особливо гарні такі горіхи в салатах, про яких ми розповімо в цій статті.
Рецепт салату «Курочка з горіхом»
Інгредієнти: кедрові горіхи - 1/3 ст.; зелений горошок - 150 г; копчена курка - 1 кг; зелена цибуля - 1 пучок; селера - 3 стебла; салат-латук; оливкова олія; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Кедрові горішки висипаємо на деко і обсмажуємо в духовці. Молодий зелений горошок бланшируем в підсоленій воді 15 секунд, після чого даємо стекти надлишків рідини і обдаємо холодною водою, щоб зберегти хрустку текстуру.
Копчену курочку нарізаємо соломкою і покласти в салатник разом з іншими інгредієнтами. Столову ложку масла змішуємо з лимонним соком, сіллю і перцем. Заправляємо салат і гарненько перемішуємо.
Рецепт салату з кедровими горіхами
Інгредієнти: панчетта - 12 скибочок; кедрові горіхи - 50 г; бальзамічний оцет; оливкова олія; сіль, перець; авокадо - 1-2 шт.; молодий шпинат - 4 великі жмені. Приготування Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній шматочки панчетти до хрускоту і золотистого кольору. У цій же сковороді, після панчетти смажимо кедрові горішки. Авокадо чистимо й нарізаємо тонкими скибочками.
Тепер беремося за заправку: змішуємо бальзамічний оцет з оливковою олією, сіллю і перцем.
На тарілки кладемо подушку з молодого шпинату, поверх шматочки авокадо, потім панчетту і обсмажені кедрові горішки. Поливаємо салат заправкою і подаємо.
Овочевий салат з кедровими горішками
Інгредієнти: молода картопля - 250 г; солодкий картопля - 250 г; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 1 ст. ложка; цикорій - 1 головка; червоний цибуля - 1 шт.; кедрові горішки - 1/4 ст.; рукола - 60 р. Для заправки:
лимонний сік - 2 ст. ложки; оливкова олія - 1/4 ст.; гірчиця - 2 ст. ложки; свіжий орегано - 2 ст. ложки. Приготування Картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками, кладемо на деко разом з часником і запікаємо 20 хвилин при 200 градусах. Перемішуємо картопля, викладаємо на деко цикорій і кільцями цибулі, продовжуємо запікання ще 15 хвилин. Через 10 хвилин додаємо на деко кедрові горішки.
Лимонний сік змішуємо з маслом, гірчицею і орегано. Запечені овочі викладаємо на подушку з руколи і поливаємо заправкою.