Вернуться назад Распечатать

Оселедець з цибулею та оцтом

Оселедець з цибулею та оцтом
Сама по собі слабосолона, або пряна оселедець неймовірно смачна і улюблена багатьма, але класичним доповненням до такої закуски є кілька тонких кілець цибулі і маринад на основі оцту. Подібне доповнення допомагає згладити зайву солоність риби і додає пікантності смаку.
Приготуйте улюблену оселедець з картоплею і цибулею на сьогоднішній вечерю, скориставшись нашими рецептами.

Маринована оселедець з цибулею


Інгредієнти:

  • сіль - 1/4 ст.;

  • вода - 5 ст.;

  • свіжий оселедець - 1 шт.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • винний оцет - 2 ст.;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець горошком - 2 ч. ложки;

  • гвоздика - 3 бутона;

  • лимон - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.


  • Приготування
    4 склянки води, підігріваємо і розчиняємо в них сіль. Даємо охолонути до кімнатної температури. Занурюємо рибні філе в соляний розчин і залишаємо на добу. Якщо оселедець була попередньо засолено - цю операцію можна пропустити.
    Залишилася воду змішуємо з оцтом і підігріваємо з цукром до повного його розчинення. Варимо маринад 5 хвилин, даємо охолонути.
    На дно банки кладемо скибочки лимона і лука, не забуваємо про прянощі і спеції. Заливаємо все оцтовим маринадом і залишаємо на 1 день. Все наша маринована оселедець готова!

    Як маринувати цибулю для оселедця?


    Якщо часу на маринування самої риби не залишилося, то замаринуйте цибуля - вийде не менш смачно.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 1/2 ч. ложки;

  • білий винний оцет - 1/2 ст.


  • Приготування
    Розчиняємо сіль і цукор у склянці теплої води. Додаємо в розчин оцет. Цибулю нарізаємо кільцями і заливаємо отриманим маринадом. Залишаємо цибулю маринуватися близько години при кімнатній температурі.

    Як приготувати оселедець з цибулею та олією?


    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 8 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1/2 ст.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • перець горошком - 3 шт.


  • Приготування
    Філе оселедця заливаємо холодною водою і даємо постояти мінімум годину. Подібний прийом допоможе прибрати надлишки солі з риби. Якщо оселедець
    Оселедець з цибулею та оцтом
    виявилася надто солоною, то операцію з замочуванням доведеться повторити кілька разів, при цьому змінюючи холодну воду на свіжу щогодини.
    Викладаємо філе в скляну банку і заливаємо олією, кладемо спеції і кільця цибулі. Щільно закриваємо банку з оселедцем і олією і залишаємо в холодильнику на 2-3 дні. В такому стані рибу можна зберігати до 2 тижнів не побоюючись за її свіжість.
    А якщо ви не знаєте, як правильно почистити оселедець , то неодмінно загляньте в наш кулінарний довідник.