Сама по собі слабосолона, або пряна оселедець неймовірно смачна і улюблена багатьма, але класичним доповненням до такої закуски є кілька тонких кілець цибулі і маринад на основі оцту. Подібне доповнення допомагає згладити зайву солоність риби і додає пікантності смаку.
Приготуйте улюблену оселедець з картоплею і цибулею на сьогоднішній вечерю, скориставшись нашими рецептами.
Маринована оселедець з цибулею
Інгредієнти: сіль - 1/4 ст.; вода - 5 ст.; свіжий оселедець - 1 шт.; цукор - 1/4 ст.; винний оцет - 2 ст.; лавровий лист - 3 шт.; часник - 2 зубчики; перець горошком - 2 ч. ложки; гвоздика - 3 бутона; лимон - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт. Приготування 4 склянки води, підігріваємо і розчиняємо в них сіль. Даємо охолонути до кімнатної температури. Занурюємо рибні філе в соляний розчин і залишаємо на добу. Якщо оселедець була попередньо засолено - цю операцію можна пропустити.
Залишилася воду змішуємо з оцтом і підігріваємо з цукром до повного його розчинення. Варимо маринад 5 хвилин, даємо охолонути.
На дно банки кладемо скибочки лимона і лука, не забуваємо про прянощі і спеції. Заливаємо все оцтовим маринадом і залишаємо на 1 день. Все наша маринована оселедець готова!
Як маринувати цибулю для оселедця?
Якщо часу на маринування самої риби не залишилося, то замаринуйте цибуля - вийде не менш смачно.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 1 1/2 ч. ложки; білий винний оцет - 1/2 ст. Приготування Розчиняємо сіль і цукор у склянці теплої води. Додаємо в розчин оцет. Цибулю нарізаємо кільцями і заливаємо отриманим маринадом. Залишаємо цибулю маринуватися близько години при кімнатній температурі.
Як приготувати оселедець з цибулею та олією?
Інгредієнти: філе оселедця - 8 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 1/2 ст.; лавровий лист - 1 шт.; перець горошком - 3 шт. Приготування Філе оселедця заливаємо холодною водою і даємо постояти мінімум годину. Подібний прийом допоможе прибрати надлишки солі з риби. Якщо оселедець
виявилася надто солоною, то операцію з замочуванням доведеться повторити кілька разів, при цьому змінюючи холодну воду на свіжу щогодини.
Викладаємо філе в скляну банку і заливаємо олією, кладемо спеції і кільця цибулі. Щільно закриваємо банку з оселедцем і олією і залишаємо в холодильнику на 2-3 дні. В такому стані рибу можна зберігати до 2 тижнів не побоюючись за її свіжість.
А якщо ви не знаєте, як правильно почистити оселедець , то неодмінно загляньте в наш кулінарний довідник.