М'ясні салати виходять не тільки дуже смачними, але і поживними. Можна проявити трохи фантазії, поміняти кілька інгредієнтів і в результаті отримаємо вже нове блюдо. Нижче вас чекають рецепти салатів з м'ясом і грибами, які по праву прикрасять будь-який святковий стіл.
Салат з м'ясом, грибами і огірками
Інгредієнти: відварна свинина - 200 г; мариновані гриби - 100 г; мариновані огірки - 100 г; яйця - 2 шт.; сир - 50 г; волоські горіхи - 30 г; листя салату; майонез - за смаком. Приготування Свинину, мариновані гриби , огірки, яйця нарізаємо кубиками, сир тремо на крупній тертці, волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а потім рубаємо їх ножем. Всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо майонез і перемішуємо. Промиті і обсушені листя зеленого салату викладаємо на блюдо, а зверху викладаємо салат гіркою. Зверху можна ще посипати волоськими горіхами.
Салат з грибами, м'ясом і сиром
Інгредієнти: м'ясо - 300 г; твердий сир - 200 г; цибуля - 1 шт.; гриби - 300 г; яйця - 3 шт.; рослинне масло - 20 мл; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Відварюємо м'ясо до готовності, яйця - круто. Печериці нарізаємо скибочками і на рослинному маслі обсмажуємо хвилини 4. Потім додаємо подрібнену цибулю і смажимо до готовності лука. В самому кінці викладаємо вершкове масло і перемішуємо. Після його розчинення знімаємо сковороду з вогню. Відварне м'ясо нарізаємо шматочками.
Салат викладаємо шарами і кожен з них змащуємо майонезом. М'ясо, смажені гриби з цибулею, яйця, терті на тертці, тертий сир. Верх салату прикрашаємо за бажанням і відправляємо в холодильник мінімум на годину просочуватися.
Салат з квасолею, грибами і м'ясом
Інгредієнти: червона квасоля у власному соку - 1 банка; відварна яловичина - 200 г; консервовані шампіньйони - 300 г; червоний цибуля - 1 шт.; варені яйця - 4 шт.; огірки (свіжі або солоні)- 3 шт.; гірчиця - 1 ст. ложка; майонез; сіль. Приготування М'ясо, яйця і огірки ріжемо кубиками. Додаємо квасолю, гриби і нарізану півкільцями цибулю. Додаємо за смаком майонез і гірчицю і все добре перемішуємо.
Салат з м'ясом і маринованими грибами
Інгредієнти: відварна яловичина - 300 г; картопля середніх розмірів - 5 шт.; відварені яйця - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; мариновані шампіньйони - 400 г; кріп - 1 пучок; петрушка - 1 пучок; майонез, сіль, перець - за смаком. Приготування Картопля варимо в мундирі», охолодити, чистимо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Викладаємо салат шарами: картопля, подрібнену цибулю, нарізані пластинками гриби (штук 8-10 залишаємо для прикраси), м'ясо, нарізане соломкою, терті на тертці яйця, подрібнена зелень кропу і петрушки. Кожен шар салату змащуємо майонезом. А верх прикрашаємо грибочками.
Салат з м'ясом і грибами «Грибна галявина»
Інгредієнти: відварне м'ясо (яловичина або свинина) - 300 г; морква по-корейськи - 200 г; сир твердий - 200 г; мариновані шампіньйони - 300 г; картопля - 3 шт.; мариновані огірки - 3 шт.; кріп - 1 пучок; зелена цибуля - 1 пучок; майонез. Приготування Невелику каструльку вистилаємо харчовою плівкою, укладаємо на неї гриби капелюшками вниз, зверху посипаємо подрібнений цибулею і кропом. Наступний шар - відварна картопля, нарізаний кубиками або тертий на тертці, змащуємо майонезом, потім викладаємо подрібнені огірки, майонез. Потім - м'ясо, нарізане кубиками, знову майонез, корейська морква і тертий на тертці сир. Відправляємо салат в холодильник мінімум на годину, а перед подачею на стіл акуратно перевертаємо каструльку на плоске блюдо, знімаємо плівку - і у нас вийшов дуже смачний салат «Грибна галявина» .
Салат з грибами, м'ясом, помідорами і сиром
Інгредієнти: відварне м'ясо - 350 г; помідори -2 шт; сир - 150 г; мариновані опеньки - 200 г; майонез - за смаком. Приготування Відварне м'ясо нарізаємо кубиками. Видаляємо в помідорах серцевину (щоб в салаті не було зайвої рідини), м'якоть теж ріжемо кубиками. З'єднуємо гриби, м'ясо, помідори і сир, за смаком додаємо майонез і перемішуємо.