Нижче вас чекають рецепти не тільки неймовірно смачного, але і дуже смачного салату з язиком і шинкою. Чоловікам він, напевно, доведеться за смаку.
Салат з язиком, шинкою і куркою
Інгредієнти: копчена ковбаса - 100 г; шинка - 150 г; сирокопчена ковбаса - 100 г; свинячий язик - 150 г; куряче філе - 100 г; волоські горіхи - 100 г; мариновані гриби - 100 р. Приготування Відварюємо До готовності мову, куряче філе . Потім всі інгредієнти нарізаємо соломкою, додаємо майонез, сіль, перець за смаком і перемішуємо.
Салат з язиком, грибами і шинкою
Інгредієнти: шинка - 350 г; яловичий язик - 1 шт.; гриби (печериці) - 350 г; яйця - 5 шт.; сир твердий - 300 г; майонез - 400 мл Приготування Спочатку готуємо мова - зачищаємо його ножем обрізаємо жир, якщо є, то і хрящові тканини. Протягом півтора годин варимо його в чистій воді без додавання спецій і солі. А після цього вже кидаємо спеції, лавровий лист і сіль за смаком. Відварюємо до готовності, яку перевіряємо наступним чином - якщо мова готовий, то легко протикається ножем. Поки він ще гарячий, обмиваємо його прохолодною водою, знімаємо шкіру і залишаємо остигати.
Тепер переходимо до інших інгредієнтів: печериці ріжемо шматочками і обсмажуємо на олії, солимо, перчимо за смаком і відкидаємо на друшляк, щоб стік зайвий жир. Яйця відварюємо круто, білок тремо на крупній тертці, а жовтки залишаємо для прикраси. Шинку і мова нарізаємо соломкою. Твердий сир тремо на тертці. Викладаємо В салатник інгредієнти шарами, кожен змащуючи майонезом: мова, гриби, білки, шинка, сир. Якщо салатник у вас невеликого розміру, то щоб уникнути того, що шари будуть занадто товстими, їх можна повторити двічі. Тепер розтираємо в крихту жовтки і посипаємо ними верх салату.
Як приготувати салат з язиком і шинкою?
Інгредієнти: свинячий язик - 200 г; печериці - 200 г; шинка - 200 г; консервована червона квасоля - 100 г; твердий сир - 200 г; солоний огірок - 3 шт.; яйця - 3 шт.; майонез - 4-5 ст. ложок; сіль - за смаком; листя салату, оливки для прикраси. Приготування До готовності окремо відварюємо мову, печериці і яйця. Всі інгредієнти, крім сиру нарізаємо кубиками однакової величини. З'єднайте підготовлені інгредієнти, додаємо майонез, сіль за смаком і перемішуємо. Сир тремо на тертці і розплавляємо його в духовці або мікрохвильовій печі. Викладаємо на блюдо кільце для сервірування, викладаємо салат, зверху поливаємо його розплавленим сиром і викладаємо відразу ж квасоля. Перед подачею до столу даємо салату постояти в холодильнику 1-2 години. Потім сервірувальне кільце знімаємо і прикрашаємо салат салатними листям і оливками.
Салат «Каприз» з язиком і шинкою
Інгредієнти: язик відварний - 300 г; гриби - 200 г; філе куряче варене - 250 г; шинка - 300 г; гірчиця - 25 г; масло рослинне - 60 мл; оцет - 25 г; сіль, перець. Приготування Нарізаємо соломкою відварені гриби, мову, куряче філе і шинку. Заправляємо салат олією, змішаним з оцтом і гірчицею. Подаємо до столу салат «Каприз» на листках зеленого салату.