Вернуться назад Распечатать

Салат з кальмарами і шинкою

Салат з кальмарами і шинкою
Салати з кальмарами , також як і салати з шинкою люблять усе, так чому б не поєднати обидва варіанти страви і не приготувати одну смачну і ситну закуску. Про те, як приготувати салат з кальмарами і шинкою, ми розповімо в цій статті.

Рецепт салату з кальмарами і шинкою


Інгредієнти:
Для салату:

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • кальмар - 1 тушка;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • рослинна олія;

  • стручкова квасоля - 150 г;

  • шинка - 200 р.


  • Для заправки:

  • зелений базилік - 1 жменя;

  • сік 1 лимона;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Перець проколюємо виделкою в декількох місцях і кладемо на зажженную конфорку. Обпалюємо перець начорно, після чого даємо охолонути, знімаємо з нього шкіру і видаляємо насіння.
    Стручкову квасолю бланшируем в підсоленій воді близько хвилини, після чого промиваємо холодною водою.
    Заповнюємо сотейник рослинним маслом наполовину, даємо йому розжаритися, а тим часом займаємося очищенням тушки кальмара. Підготовленого кальмара нарізаємо кільцями і обвалюємо в борошні і крохмалі. Опускаємо кальмари в масло на 40 секунд, після чого кладемо їх на паперову серветку.
    Для заправки базилік збиваємо в пасту, а потім змішуємо його з олією, лимонним соком, сіллю і перцем. Змішуємо всі інгредієнти салату і поливаємо їх базиліковим соусом.

    Салат з кальмарами, шинкою і грибами


    Інгредієнти:

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець;

  • часник - 2 зубчики;

  • кальмар - 2-3 тушки;

  • петрушка - 5-6 гілочок;

  • оливкова олія - 1/3 ст.;

  • авокадо - 2 шт.;

  • шинка - 120 г;

  • печериці - 200 г;

  • оцет - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати салат з кальмарами і шинкою, відварюємо очищену тушку кальмара 1 хвилину в підсоленій воді і нарізаємо кільцями.
    У мисці змішуємо рубану петрушку, пропущений через прес часник, олію, оцет, лимонний сік, сіль і перець. Авокадо і шинку нарізаємо кубиками, гриби - тонкими скибочками. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо соусом, залишаємо на 1 годину, а після - подаємо.

    Салат «Бриз» з кальмарами і шинкою


    Інгредієнти:

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • сік 1/2 лимона;

  • кальмари і восьминоги - 750 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • червоний цибуля - 1/2 шт.;

  • Салат з кальмарами і шинкою

  • оливки - 1/2 ст.;

  • шинка - 100 г;

  • селера - 2-3 стебла;

  • болгарський перець - 1/2 шт.;

  • сіль, перець;

  • петрушка.


  • Приготування
    Кальмарів і восьминогів варимо в підсоленій воді до готовності з лавровим листом і лимонним соком. Шинку нарізаємо дрібною соломкою, селеру і цибулю подрібнюємо довільно. Перець обпалюємо, чистимо і ріжемо. Змішуємо всі інгредієнти салату разом і заправляємо олією, лимонним соком, сіллю, перцем.