Салати з кальмарами , також як і салати з шинкою люблять усе, так чому б не поєднати обидва варіанти страви і не приготувати одну смачну і ситну закуску. Про те, як приготувати салат з кальмарами і шинкою, ми розповімо в цій статті.
Рецепт салату з кальмарами і шинкою
Інгредієнти: Для салату:
болгарський перець - 1 шт.; кальмар - 1 тушка; крохмаль - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; сіль, перець; рослинна олія; стручкова квасоля - 150 г; шинка - 200 р. Для заправки:
зелений базилік - 1 жменя; сік 1 лимона; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Перець проколюємо виделкою в декількох місцях і кладемо на зажженную конфорку. Обпалюємо перець начорно, після чого даємо охолонути, знімаємо з нього шкіру і видаляємо насіння.
Стручкову квасолю бланшируем в підсоленій воді близько хвилини, після чого промиваємо холодною водою.
Заповнюємо сотейник рослинним маслом наполовину, даємо йому розжаритися, а тим часом займаємося очищенням тушки кальмара. Підготовленого кальмара нарізаємо кільцями і обвалюємо в борошні і крохмалі. Опускаємо кальмари в масло на 40 секунд, після чого кладемо їх на паперову серветку.
Для заправки базилік збиваємо в пасту, а потім змішуємо його з олією, лимонним соком, сіллю і перцем. Змішуємо всі інгредієнти салату і поливаємо їх базиліковим соусом.
Салат з кальмарами, шинкою і грибами
Інгредієнти: лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, перець; часник - 2 зубчики; кальмар - 2-3 тушки; петрушка - 5-6 гілочок; оливкова олія - 1/3 ст.; авокадо - 2 шт.; шинка - 120 г; печериці - 200 г; оцет - 1 ст. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати салат з кальмарами і шинкою, відварюємо очищену тушку кальмара 1 хвилину в підсоленій воді і нарізаємо кільцями.
У мисці змішуємо рубану петрушку, пропущений через прес часник, олію, оцет, лимонний сік, сіль і перець. Авокадо і шинку нарізаємо кубиками, гриби - тонкими скибочками. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо соусом, залишаємо на 1 годину, а після - подаємо.
Салат «Бриз» з кальмарами і шинкою
Інгредієнти: лавровий лист - 3 шт.; сік 1/2 лимона; кальмари і восьминоги - 750 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; червоний цибуля - 1/2 шт.; оливки - 1/2 ст.; шинка - 100 г; селера - 2-3 стебла; болгарський перець - 1/2 шт.; сіль, перець; петрушка. Приготування Кальмарів і восьминогів варимо в підсоленій воді до готовності з лавровим листом і лимонним соком. Шинку нарізаємо дрібною соломкою, селеру і цибулю подрібнюємо довільно. Перець обпалюємо, чистимо і ріжемо. Змішуємо всі інгредієнти салату разом і заправляємо олією, лимонним соком, сіллю, перцем.