Ніжна печінка чудово поєднується з грибами. Пропонуємо вам приготувати дуже смачний і оригінальний салатик з печінки і грибів. Він досить простий, але зате володіє вишуканим смаком і, безсумнівно, сподобається навіть самим вибагливим гурманам.
Салат з грибами і курячою печінкою
Інгредієнти: куряча печінка - 200 г; свіжі печериці - 200 г; яйце - 3 шт.; свіжі огірки - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; цукор; оцет; майонез; зелень. Приготування Печінку, гриби і яйця гарненько промиваємо і відварюємо до готовності. Цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо кільцями і маринуємо в суміші оцту, солі і цукру. Після цього заливаємо його окропом і даємо настоятися хвилин 15 після чого маринад зливаємо. Коли гриби, печінка і яйця охолонуть, все дрібно нарізаємо соломкою і змішуємо в салатнику. Тепер додаємо свіжий огірок, порубаний кубиками, і викладаємо маринований лук. Заправляємо готовий салат майонезом, добре перемішуємо і посипаємо зверху зеленню.
Печінковий салат з грибами
Інгредієнти: печінка яловича - 350 г; солоні гриби - 150 г; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; майонез; спеції; рослинне масло. Приготування Печінку промиваємо, видаляємо протоки, заливаємо холодною водою, додаємо сіль і варимо до готовності. Готову печінку очистити від плівок і шаткуємо тонкими брусочками. Цибулю подрібнюємо і пасеруємо на рослинній маслечко до готовності.
Тепер з'єднуємо шматочки печінки з обсмаженою цибулею, додаємо солоні гриби і все перемішуємо. Варене яйце чистимо, дрібно шаткуємо і викладаємо на салат. Приправляємо страву за смаком майонезом, ставимо в прохолодне місце і витримуємо хвилин на 30.
Рецепт салату з печінкою та грибами
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; смажена печінка - 3 скибочки; печериці - 300 г; цибулина - 2 шт.; часник - 4 зубчики; морква - 2 шт.; мариновані корнішони - 6 шт.; майонез; зелень. Приготування Відварюємо яйця попередньо, остуджуємо, очищаємо і нарізаємо разом з цибулею півкільцями. Печериці і часник обробляємо і шаткуємо тонкими пластинками, а смажену печінку, моркву і мариновані корнішони подрібнюємо соломкою.
Тепер розігріваємо в сковороді масло, викладаємо в нього цибулю і часник, пасеруємо на середньому вогні до появи першого насиченого запаху. Трохи підсолюємо обжарку, викладаємо моркву і готуємо на невеликому вогні, помішуючи. Після цього додаємо шампіньйони і смажимо ще 2-3 хвилинки. Тепер пробуємо на смак, з'єднуємо овочі з печінкою, яйцями і маринованими огірками. Заправляємо салат майонезом, посипаємо зеленню і перемішуємо.
Салат з печінкою грибами і морквою
Інгредієнти: печінка яловича - 400 г; гриби - 100 г; морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; майонез - 05 ст.; рослинне масло - 5 ст. ложок; часник - 1 зубчик; спеції. Приготування Морква промиваємо, обсушуємо, чистимо, натираємо на крупній тертці і підсмажити на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо,
Р шаткуємо соломкою і окремо обсмажуємо. Потім додаємо до нього часник. овяжью печінка нарізаємо невеликими шматочками, солимо і обсмажуємо на сковороді в олії до готовності. Після цього остуджуємо і нарізаємо соломкою.
Далі переходимо до грибів: подрібнюємо їх кубиками і пасеруємо до готовності на сковороді. Тепер остуджуємо, зливаємо жир і змішуємо всі компоненти: печінка, гриби і моркву з цибулею і часником. Додаємо за смаком ще мелений чорний перчик, поливаємо майонезом і перемішуємо. В красивий салатник викладаємо салат гіркою, прикрашаємо листочками петрушки і подаємо на стіл.