Салати з млинцями завжди виходять дуже ситними, та й що тут приховувати - досить калорійними. Тому й улюблені вони більше чоловічою частиною населення, а ось господині згадують про таких рецептах, коли потрібно знайти застосування вчорашнім млинців. Що ж, поговоримо про них сьогодні і ми.
Як приготувати салат «Троянди» з млинцями, сиром і шинкою?
Інгредієнти: шинка - 300 г; сир твердий - 150 г; яйця - 2 шт.; горіхи волоські - 05 ст.; буряк - 1 шт.; морква корейська - 150 г; цибуля - 1 шт.; печериці (свіжі) - 300 г; часник - 2 зубки; майонез - 200 г; петрушка - 1 пучок. Для млинців:
борошно - 15 склянки; яйця - 2 шт.; молоко - 1 ст.; вода - 1 ст.; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Для початку приготуємо млинці. Яйця трохи збиваємо. Вливаємо до них молоко, воду і рослинну олію. Перемішуємо і поступово вводимо просіяне з сіллю борошно. Збиваємо вінчиком, щоб не залишилося грудочок. Обсмажуємо млинці з двох сторін на добре розігрітій сковорідці.
Відварюємо Для салату буряк і яйця. Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо разом з цибулею до готовності. Ріжемо соломкою шинку. Натираємо на крупній тертці сир і яйця. Ножем дрібно рубаємо горіхи. Викладаємо салат шарами, покриваючи кожен сіткою з майонезу: шинку, корейську моркву, гриби, сир, яйця і горіхи.
Варену буряк чистимо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо трохи майонезу і пропущений через прес часник. Намазуємо отриманою масою остиглі млинці, звертаємо їх у трубочку і нарізаємо рулетиками товщиною в 2 пальця. З одного боку робимо невеликий надріз хрест-навхрест, щоб «трояндочки» розкрилися. «Висаджуємо» квіти на верхівку і з боків салату. Проміжки заповнюємо зеленню. Даємо страви годину настоятися в холодильнику і подаємо до столу.
Рецепт салату з яєчними млинцями і шинкою
Інгредієнти: шинка - 200 г; помідори - 2 шт.; кукурудза консервована - 1 б.; майонез - 150 г; кріп, петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для млинців:
яйця - 5 шт.; крохмаль - 1 ст. ложка; сіль - 05 ч. ложки. Приготування Яйця солимо, збиваємо виделкою і додаємо крохмаль. Гарненько вимішуємо і смажимо яєчні млинці на сковорідці з антипригарним покриттям без додавання олії. А коли вони охолонуть, нарізаємо соломкою, як і шинку. Помідори ошпарюємо, знімаємо з них шкірку і кришимо невеликими кубиками. Додаємо 2/3 банки кукурудзи (попередньо зливши з неї рідину), заправляємо домашнім майонезом . Солимо, перчимо й перемішуємо салат. Викладаємо його в прозору салатницю і прикрашаємо зверху залишилася кукурудзою і зеленню.