Гірчиця, додана в салат, надає страві оригінальний і задоволений пікантний присмак і якусь гостринку. Спробуйте приготувати на свято блюдо з гірчицею і здивуйте ваших гостей.
Салат «Грецький» з гірчицею
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; помідор - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; листя салату; оливки без кісточок - 120 г; сир фета - 200 г; свіжа зелень, спеції; свіжий огірок - 2 шт. Для соусу:
рослинна олія - 05 склянки; яблучний сік - 3 ст. ложки; лимон - 05 шт.; гірчиця - 15 ст. ложки. Приготування Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями; салат рвемо на шматочки, болгарський перчик і сир ріжемо кубиками; помідори і огірки - скибочками. Всі підготовлені інгредієнти, крім сиру, перемішуємо в салатнику, додаємо маслини, заправляємо соусом. Посипаємо готовий салат подрібненим сиром фета, прикрашаємо гілочками петрушки або базиліка. Для приготування соусу змішуємо яблучний сік , рослинне масло, гірчицю і сік лимона.
Салат «Цезар» з гірчицею
Інгредієнти: пекінська капуста - 05 шт.; помідори - 5 шт.; листя салату; білий хліб; часник - 2 зубчики; куряче філе - 400 г; оливкова олія; яйце - 6 шт. Для заправки:
яєчний жовток - 4 шт.; столова гірчиця - 4 ст. ложки; яблучний оцет - 1 ст. ложка; спеції; анчоуси - 20 р. Приготування Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на сковороді. Листя салату і пекінську капусту нарываем руками, помідори і варені обчищені яйця крупно шаткуємо. Хліб подрібнюємо кубиками, викладаємо на суху сковороду і підсушуємо на середньому вогні до сухарів. Часник чистимо, дрібно рубаємо і пасеруємо на оливковій маслечко до золотистого відтінку. Потім рівномірно поливаємо цією заправкою сухарики.
Для приготування гірчичного соусу змішуємо яєчні жовтки, гірчицю, вливаємо оцет, солимо і збиваємо масу міксером до однорідності. Далі викладаємо анчоуси, наливаємо оливкову олію і ще раз збиваємо. Тепер викладаємо всі інгредієнти в салатник, перемішуємо, поливаємо гірчичною заправкою і подаємо на стіл.
Салат з шинкою і гірчицею
Інгредієнти: шинка - 300 г; оливкова олія - 50 мл; вершки - 100 мл; оцет винний білий - 1 ст. ложка; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; зелена цибуля - 50 р; салат фризі - 100 г; мариновані шампіньйони - 200 г; сир - 100 р. Приготування Гриби ріжемо скибочками, шинку і сир шаткуємо на брусочки, а цибулю дрібно рубаємо. Змішати гірчицю з оцтом, вливаємо олію, вершки, солимо і перчимо. У великій мисці з'єднуємо листя салату з грибами, сиром, шинкою, заправляємо блюдо соусом і посипаємо рубаним луком. Ось і все, салат з дижонской гірчицею готовий!