Морські гребінці - дуже корисні морепродукти, містять у собі багато йоду. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування салатів з гребінців, які неодмінно прикрасять ваш стіл і сподобаються гостям.
Салат з гребінцями і руколою
Інгредієнти: морські гребінці - 200 г; в'ялені помідори - 5 шт.; рукола - 100 г; болгарський жовтий перець - 05 шт.; оцет бальзамічний - 30 мл; олія оливкова - 40 мл; масло вершкове - 20 г; спеції. Приготування Гребінці промиваємо, зрізаємо м'яз і обсушуємо. Помідори шаткуємо соломкою, болгарський перчик обробляємо і нарізаємо смужками. Рукколу промиваємо й обсушуємо.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо в неї гребінці і тушкуємо їх 7-10 хвилин. Тепер викладаємо на блюдо рукколу, зверху помідори і перець. Готовий салат прикрашаємо теплими гребінцями, солимо, перчимо, поливаємо оливковою маслом і заправляємо бальзамічним оцтом.
Салат з гребінців по-корейськи
Інгредієнти: сушений морський гребінець - 50 г; зелень - 1 пучок; сало свиняче - 3 ст. ложки; бульйонний кубик - 6 г; спеції. Приготування Морський гребінець замочуємо на 15 години в холодній воді, після чого промиваємо і відварюємо в киплячій підсоленій воді 10-15 хвилин. Потім відкидаємо його на друшляк, витираємо рушником і дрібно нарізаємо. Свиняче сало розтоплюємо на сковороді і підсмажуємо у фритюрі підготовлений морський гребінець. Обсмажене м'ясо перекладаємо на сито, щоб позбутися від жиру, а потім змішуємо з розведеним бульйонним кубиком.
Подрібнюємо Зелень петрушки, обсмажуємо у фритюрі, після чого відкидаємо на друшляк і змішуємо з рештою бульйоном. Викладаємо приготований морський гребінець в салатник, а зверху красиво укладаємо смажену зелень.
Салат з гребінців і креветок
Інгредієнти: гребінці морські - 80 г; тигрові креветки - 80 г; оливкова олія - 20 мл; бальзамічний оцет - 5 мл; часник - 1 зубчик; чебрець - 1 г; сир - 100 г; помідори черрі - 4 шт.; апельсиновий соус - 20 мл; салат «Рукола» - 20 р. Приготування Рецепт цього салату з морським гребінцем дуже простий, швидкий у приготуванні і смачний. Отже, гребінці і тигрові креветки очищені обсмажуємо на оливковій маслечко. В кінці смаження додаємо в морепродукти часник і свіжий чебрець. Салат «Рукола» нарываем руками і заправляємо олією і бальзамічним оцтом. Тепер викладаємо морські гребінці і креветки на центр тарілки, зверху кладемо свіже листя салату, сир, нарізаний кубиками. Прикрашаємо готовий салатик апельсиновим соусом і помідорками "Черрі".