М'ясні салати завжди відрізняються надзвичайної ситні і якщо ви вирішили не вважати калорій перед приходом весни, рекомендуємо приготувати салат з яловичини по одному із запропонованих нижче рецептів.
Рецепт салату "Олів'є" з яловичиною
Інгредієнти: яловичина - 200 г; солоні огірки - 2 шт.; картопля - 2 шт.; консервований горошок - 1 банку; яйця - 3 шт.; майонез; сіль, перець. Приготування Яловичину відварюємо (у воду можна покласти пару горошин перцю, лавровий лист, або будь-які запашні трави і використовувати потім готовий бульйон для приготування інших страв). Картоплю і моркву відварюємо "в мундирах" до м'якості, після чого чистимо овочі і ріжемо їх кубиками. Солоні огірки ріжемо аналогічним чином. Яйця відварюємо круто і також нарізаємо кубиками.
Готову яловичину ріжемо соломкою і змішати з овочами і м'ясом, додаємо горошок і заправляємо салат «Олів'є» майонезом.
Рецепт салату "Столичний" з яловичиною
Інгредієнти: яловичина - 300 г; крабове м'ясо - 40 г; маринований огірок -1 шт.; зелений горошок - 50 г; картопля - 1 шт.; відварне яйця - 2 шт.; майонез. Приготування Яловичину відварюємо і нарізаємо соломкою. Крабове м'ясо ріжемо кубиками, аналогічним чином подрібнюємо маринований огірок, картопля і яйця. Змішуємо підготовлені інгредієнти з зеленим горошком і заправляємо майонезом.
Рецепт салату "Купецький" з яловичиною
Інгредієнти: відварна яловичина - 150 г; яйця - 2 шт.; мариновані шампіньйони - 70 г; твердий сир - 80 г; майонез. Приготування Яйця і сир нарізаємо невеликими кубиками, а мариновані гриби і яловичину - соломкою. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо салат майонезом.
Рецепт салату "Обжорка" з яловичиною
Інгредієнти: відварна яловичина - 500 г; солоні огірки - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинна олія; сіль, перець; майонез. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями й обсмажуємо на рослинному маслі разом з морквою. Огірок нарізаємо кубиками і віджимаємо від надлишків вологи. Яловичину ріжемо соломкою. Змішуємо всі інгредієнти, приправляємо за смаком і додаємо майонез.
Рецепт салату "Загадка" з яловичиною
Інгредієнти: дайкон - 1 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; відварна яловичина - 230 г; яйця - 2 шт.; сіль, перець; зелень; майонез. Приготування Редьку і моркву натираємо і віджимаємо від надлишків соку. Кільця ріпчастої цибулі смажимо до золотистого кольору. Яйця збиваємо з 2 ст. ложками води і смажимо тонкі млинчики, готові млинчики ріжемо на тонку локшину. Яловичину розбираємо на волокна. Змішуємо майонез з часником і заправляємо всі підготовлені інгредієнти.
М'ясний салат "Татарський" з яловичиною
Інгредієнти: яловичина - 200 г; морква - 1 шт.; капуста - 200 г; картопля - 2 шт.; буряк - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; зелень; сіль, перець; майонез. Приготування Всі інгредієнти нарізаємо соломкою. Капусту для зручності тонко шаткуємо, а можна порізати цибулю кільцями. Моркву можна попередньо замаринувати по-корейськи. Соломку картоплі обсмажуємо на рослинній олії до м'якості і викладаємо всі інгредієнти на велике блюдо. У центр блюда наливаємо майонез і подаємо салат до столу.
Тайський салат з яловичиною Інгредієнти: сік лайма - 1 1/2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; рибний соус - 1 ст. ложка; кунжутне масло - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1 ч. ложка; тертий імбир - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; відварна яловичина - 600 г; огірок - 2 шт.; томати - 200 г; червоний цибуля - 1 шт.; чилі - за смаком; м'ята, коріандр - за смаком. Приготування Змішуємо перші 7 інгредієнтів разом для заправки. Овочі і м'ясо нарізаємо довільно і поливаємо отриманим соусом. Прикрашаємо салат свіжою зеленню.