Вернуться назад Распечатать

Салат з грінками

Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. Ми підготували для вас кілька рецептів салатів з цієї серії.

Салат "Цезар" з куркою і грінками


Інгредієнти:

  • багет - 8 скибочок;

  • томати черрі - 200 г;

  • оливкова олія;

  • салат-латук - 1 головка;

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • тертий "Пармезан" - 30 р.


  • Для заправки:

  • майонез - 120 мл;

  • часник - 1 зубчик;

  • вустерширський соус - 1 ст. ложка;

  • сік 1/2 лимона.


  • Приготування
    Багет висушуємо в духовці до золотистого кольору. Помідори розрізаємо і запікаємо 15-20 хвилин при 150 градусах. Латук грубо нарізаємо, відварену курячу грудку ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти разом з томатами.
    Для заправки збиваємо разом майонез з подрібненим часником, лимонним соком і вустерширським соусом . Поливаємо салат «Цезар» з грінками і помідорами заправкою, а зверху укладаємо сухарики.

    Рецепт салату з квасолею і грінками


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 250 г;

  • консервована біла квасоля - 250 г;

  • "Фета" - 100 г;

  • шинка - 130 г;

  • томати черрі - 5 штук;

  • червоний цибуля - 1/2 шт.;

  • грінки;

  • листя салату;

  • зелень;

  • майонез.


  • Приготування
    Стручкову квасолю бланшируем і змішуємо з білою квасолею, нарізаною "Фета", половинками черрі, кубиками шинки і тонкими кільцями цибулі. Додаємо грінки і заправляємо салат майонезом. Викладаємо салат з грінками і шинкою на листя салату і подаємо до столу.

    Грецький салат з грінками


    Інгредієнти:

  • томат - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • салатний цибуля - 1/2 шт.;

  • маслини - жменя;

  • "Фета" - 70 г;

  • сіль, перець;

  • грінки;

  • лимонний сік і оливкову олію.


  • Приготування
    Овочі та сир ріжемо кубиками (крім цибулі, його ріжемо тонкими кільцями) і перемішуємо. Поливаємо салат заправкою, що складається з лимонного соку і масла в пропорції 1:2 а також солі і перцю. Посипаємо готовий салат грінками і маслинами.

    Салат з креветками і грінками


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • винний оцет - 2 ст. ложки;

  • діжонська гірчиця - 2 ч. ложки;

  • сіль, перець;

  • латук - 1 головка;

  • часник сушений - 1/8 ч. ложки;

  • креветки - 400 г;

  • огірок - 1 шт.;

  • томати черрі - 4-5 шт.;

  • ананас - 4 кружечка;

  • Салат з грінками

  • грінки.


  • Приготування
    Змішуємо масло, оцет, сіль, перець і часник. Очищені креветки поливаємо 1 столовою ложкою отриманої заправки і залишаємо на 30 хвилин, після чого обжарвиаем.
    Ананаси кладемо прямо на решітку в духовці при 180 градусах. Залишаємо на 3-5 хвилин, а потім остуджуємо і ріжемо.
    Латук рвемо руками і змішуємо з нарізаними помідорами і огірком. Додаємо інші інгредієнти і заливаємо все приготованою раннє заправкою.