Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. Ми підготували для вас кілька рецептів салатів з цієї серії.
Салат "Цезар" з куркою і грінками
Інгредієнти: багет - 8 скибочок; томати черрі - 200 г; оливкова олія; салат-латук - 1 головка; куряча грудка - 1 шт.; тертий "Пармезан" - 30 р. Для заправки:
майонез - 120 мл; часник - 1 зубчик; вустерширський соус - 1 ст. ложка; сік 1/2 лимона. Приготування Багет висушуємо в духовці до золотистого кольору. Помідори розрізаємо і запікаємо 15-20 хвилин при 150 градусах. Латук грубо нарізаємо, відварену курячу грудку ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти разом з томатами.
Для заправки збиваємо разом майонез з подрібненим часником, лимонним соком і вустерширським соусом . Поливаємо салат «Цезар» з грінками і помідорами заправкою, а зверху укладаємо сухарики.
Рецепт салату з квасолею і грінками
Інгредієнти: стручкова квасоля - 250 г; консервована біла квасоля - 250 г; "Фета" - 100 г; шинка - 130 г; томати черрі - 5 штук; червоний цибуля - 1/2 шт.; грінки; листя салату; зелень; майонез. Приготування Стручкову квасолю бланшируем і змішуємо з білою квасолею, нарізаною "Фета", половинками черрі, кубиками шинки і тонкими кільцями цибулі. Додаємо грінки і заправляємо салат майонезом. Викладаємо салат з грінками і шинкою на листя салату і подаємо до столу.
Грецький салат з грінками
Інгредієнти: томат - 1 шт.; огірок - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; салатний цибуля - 1/2 шт.; маслини - жменя; "Фета" - 70 г; сіль, перець; грінки; лимонний сік і оливкову олію. Приготування Овочі та сир ріжемо кубиками (крім цибулі, його ріжемо тонкими кільцями) і перемішуємо. Поливаємо салат заправкою, що складається з лимонного соку і масла в пропорції 1:2 а також солі і перцю. Посипаємо готовий салат грінками і маслинами.
Салат з креветками і грінками
Інгредієнти: оливкова олія - 1/4 ст.; винний оцет - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 2 ч. ложки; сіль, перець; латук - 1 головка; часник сушений - 1/8 ч. ложки; креветки - 400 г; огірок - 1 шт.; томати черрі - 4-5 шт.; ананас - 4 кружечка; грінки. Приготування Змішуємо масло, оцет, сіль, перець і часник. Очищені креветки поливаємо 1 столовою ложкою отриманої заправки і залишаємо на 30 хвилин, після чого обжарвиаем.
Ананаси кладемо прямо на решітку в духовці при 180 градусах. Залишаємо на 3-5 хвилин, а потім остуджуємо і ріжемо.
Латук рвемо руками і змішуємо з нарізаними помідорами і огірком. Додаємо інші інгредієнти і заливаємо все приготованою раннє заправкою.