Вернуться назад Распечатать

Салат з кукурудзою і грибами

Салат з кукурудзою і грибами
У кожної господині є свій власний «фірязикай» рецепт такого салату, яким можна не тільки нагодувати коханого чоловіка, але і раптово наскочили гостей. Всі вони перевірені часом і схвалені домочадцями. Але іноді хочеться різноманітності, і тоді наша невеличка добірка рецептів вам стане в нагоді.

Салат «Санта Клаус» з куркою, грибами, кукурудзою і яйцями


Інгредієнти:

  • грудка куряча - 500 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • печериці - 400 г;

  • кукурудза консервована - 1 б.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець болгарський червоний - 1 шт.;

  • маслини - 2 шт.;

  • майонез - 150 г;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо невеликими шматочками. Цибуля кришимо кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо натерту на крупній тертці моркву і тушкуємо ще хвилин 10. Окремо обсмажуємо накрошенные пластинками гриби, поки не випарується вся виділилася в процесі готування рідина. Три зварених круто яйця натираємо на крупній тертці, решта підуть на прикрасу.
    Починаємо збирати салат. Викладаємо шарами у формі кола: яйця, кукурудзу, курку, гриби і засмажку. Кожен шар покривається сіточкою з майонезу. Нижню третину «обличчя» нашого Санта Клауса посипаємо тертим білком - це борода. Середню частину - жовтками. Вище - знову шар білка, виходить «хутряний» кант шапочки Санти. А саму шапку викладаємо з шматочків червоного болгарського перцю. Його кінчик відразу відрізаємо - піде на ніс. Замість очей будуть маслини. А бубончик на ковпачку робимо з половинки яйця. Новорічний настрій з таким незвичайним салатом вам і вашій родині забезпечено!

    Простий салат з копченою куркою, грибами, кукурудзою, цибулею


    Інгредієнти:

  • курка копчена - 400 г;

  • опеньки мариновані - 1 б.;

  • маринована кукурудза - 05 б.;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • майонез - 100 р.


  • Приготування
    З копченої курки знімаємо шкірку і нарізаємо м'ясо кубиками. Відкриваємо банки і зливаємо рідину з кукурудзи і маринованих грибів . Додаємо розкришений зелений лук, заправляємо майонезом і подаємо салат до столу. Дійсно, все дуже просто!

    Салат з маринованими грибами, крабовими паличками і кукурудзою


    Інгредієнти:

  • палички крабові - 400 г;

  • печериці мариновані - 600 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • кукурудза - 05 б.;

  • цибуля червоний кримський - 1 шт.;

  • майонез - 150 р.


  • Приготування
    Варені яйця і крабові палички нарізаємо кубиками. Додаємо до них кукурудзу і дрібно покришену цибулю. Якщо гриби невеликі, ріжемо на половинки, великі нарізаємо четвертинками. Заправляємо все майонезом і перемішуємо. Зазвичай такий салат не потрібно досолювати.

    Салат «Для коханої» з кукурудзою, квасолею і грибами


    Інгредієнти:

  • квасоля суха - 1 ст.;

  • кукурудза консервована - 1 б.;

  • печериці свіжі - 400 г;

  • сухарики - 200 г;

  • майонез - 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • огірки мариновані - 3 шт.;

  • часник - 3 зубки;

  • листя салату - 4 шт.;

  • помідори черрі - 4 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Салат з кукурудзою і грибами
    Квасолю попередньо замочуємо пару годин в холодній воді, а після відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Нарізаємо кубиками цибулю, злегка обсмажуємо його до прозорості. І додаємо накрошенные пластинками гриби. Тушкуємо, поки не випарується виділилася рідина. Ріжемо кубиками огірки, додаємо до них квасоля, сухарики, консервовану кукурудзу і пропущений через прес часник.
    Заправляємо майонезом. Солимо і перчимо при необхідності. Перемішуємо і розкладаємо салат по тарілках, выстеленным листям зеленого салату. Додатково прикрашаємо половинками помідорів черрі.