У кожної господині є свій власний «фірязикай» рецепт такого салату, яким можна не тільки нагодувати коханого чоловіка, але і раптово наскочили гостей. Всі вони перевірені часом і схвалені домочадцями. Але іноді хочеться різноманітності, і тоді наша невеличка добірка рецептів вам стане в нагоді.
Салат «Санта Клаус» з куркою, грибами, кукурудзою і яйцями
Інгредієнти: грудка куряча - 500 г; яйця - 6 шт.; печериці - 400 г; кукурудза консервована - 1 б.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; перець болгарський червоний - 1 шт.; маслини - 2 шт.; майонез - 150 г; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо невеликими шматочками. Цибуля кришимо кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо натерту на крупній тертці моркву і тушкуємо ще хвилин 10. Окремо обсмажуємо накрошенные пластинками гриби, поки не випарується вся виділилася в процесі готування рідина. Три зварених круто яйця натираємо на крупній тертці, решта підуть на прикрасу.
Починаємо збирати салат. Викладаємо шарами у формі кола: яйця, кукурудзу, курку, гриби і засмажку. Кожен шар покривається сіточкою з майонезу. Нижню третину «обличчя» нашого Санта Клауса посипаємо тертим білком - це борода. Середню частину - жовтками. Вище - знову шар білка, виходить «хутряний» кант шапочки Санти. А саму шапку викладаємо з шматочків червоного болгарського перцю. Його кінчик відразу відрізаємо - піде на ніс. Замість очей будуть маслини. А бубончик на ковпачку робимо з половинки яйця. Новорічний настрій з таким незвичайним салатом вам і вашій родині забезпечено!
Простий салат з копченою куркою, грибами, кукурудзою, цибулею
Інгредієнти: курка копчена - 400 г; опеньки мариновані - 1 б.; маринована кукурудза - 05 б.; цибуля зелена - 1 пучок; майонез - 100 р. Приготування З копченої курки знімаємо шкірку і нарізаємо м'ясо кубиками. Відкриваємо банки і зливаємо рідину з кукурудзи і маринованих грибів . Додаємо розкришений зелений лук, заправляємо майонезом і подаємо салат до столу. Дійсно, все дуже просто!
Салат з маринованими грибами, крабовими паличками і кукурудзою
Інгредієнти: палички крабові - 400 г; печериці мариновані - 600 г; яйця - 5 шт.; кукурудза - 05 б.; цибуля червоний кримський - 1 шт.; майонез - 150 р. Приготування Варені яйця і крабові палички нарізаємо кубиками. Додаємо до них кукурудзу і дрібно покришену цибулю. Якщо гриби невеликі, ріжемо на половинки, великі нарізаємо четвертинками. Заправляємо все майонезом і перемішуємо. Зазвичай такий салат не потрібно досолювати.
Салат «Для коханої» з кукурудзою, квасолею і грибами
Інгредієнти: квасоля суха - 1 ст.; кукурудза консервована - 1 б.; печериці свіжі - 400 г; сухарики - 200 г; майонез - 100 г; цибуля - 1 шт.; огірки мариновані - 3 шт.; часник - 3 зубки; листя салату - 4 шт.; помідори черрі - 4 шт.; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Квасолю попередньо замочуємо пару годин в холодній воді, а після відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Нарізаємо кубиками цибулю, злегка обсмажуємо його до прозорості. І додаємо накрошенные пластинками гриби. Тушкуємо, поки не випарується виділилася рідина. Ріжемо кубиками огірки, додаємо до них квасоля, сухарики, консервовану кукурудзу і пропущений через прес часник.
Заправляємо майонезом. Солимо і перчимо при необхідності. Перемішуємо і розкладаємо салат по тарілках, выстеленным листям зеленого салату. Додатково прикрашаємо половинками помідорів черрі.