Сьогодні ми поділимося з читачами найпопулярнішими рецептами салатів з базиліком, які не раз виручать кожну господиню при підготовці до домашнього свята або романтичної вечері.
Смачний і соковитий салат з базиліком, помідорами і моцарелою неодмінно перенесе вас в сонячну Грецію, змусить забути про насущих проблем і повністю розчинитися в його незабутній смак.
Легкий і ніжний салат з базиліком і помідорами
Інгредієнти: помідори - 2 шт.; моцарелла - 1 кулька; базилік - за смаком; бальзамічний оцет - 1 ст. л.; оливкова олія - 1 ст. л.; сіль і перець - за смаком. Приготування Помідори добре промиваємо, обсушуємо, вирізаємо корненожку. Потім нарізаємо кожен кружками товщиною в 5 мм, Потім точно так само нарізаємо моцарелу. При бажанні можна використовувати інший сир, наприклад фету, рікотту або бринзу .
Тепер промиваємо й обсушуємо базилік. Після чого по черзі викладаємо на блюдо кружальця моцарели і помідорів. Перед подаванням страву солимо і перчимо, збризкуємо бальзамічним оцтом і поливаємо оливковою олією. І нарешті, прикрашаємо нашу закуску зеленню салат з базиліком і моцарелою готовий!
А на черзі у нас ще один простий, але дуже смачний і корисний салат. Ароматна зелень і ніжна риба нікого не залишать байдужими. Саме тому ми вирішили поділитися з нашими читачами рецептом салату з базиліком і тунцем.
Смачний салат з базиліком і тунцем
Інгредієнти: тунець консервований - 1 банка; помідори - 250 р.; огірки - 100 г; болгарський перець - 100 г; часник - 1 зубчик; базилік - за смаком; оливкова олія - 3 столових ложки; кедрові горішки; сіль і перець - за смаком. Приготування Першим ділом зливаємо сік з консервів. Потім гарненько промиваємо зелень і овочі і підсушуємо. Свіжі огірочки нарізаємо кружечками. Після чого помідори нарізаємо кубиками і при бажанні видаляємо серцевину, щоб салат не був рідким.
Далі очищаємо від насіння і корненожки болгарський перець, також нарізаємо його невеликими кубиками. Потім очищаємо часник і дрібно рубаємо, або подрібнюємо за допомогою чеснокодавкі. Тепер дрібно рубаємо зелень базиліка, не забуваємо припасти кілька гілочок для прикраси нашого салату.
Далі укладаємо в красиву миску нарізані огірки, болгарський перець, помідори, часник, базилік і тунця. Після чого за смаком заправляємо блюдо оливковою олією , солимо і перчимо. Акуратно перемішуємо і нарешті, прикрашаємо салат кедровими горішками і гілочками базиліка.