Яка «картинка» виникає у вас в голові при слові «дієта»? Суязикатий листочок капусти на тарілці, шматочок огірка. Але не все так сумно. З цих двох компонентів можна приготувати масу смачних і корисних салатів за нашими рецептами. Правда, майонез в такому нагодою краще замінити оливковою олією або нежирним йогуртом .
Простий рецепт салату з капусти з огірком
Інгредієнти: капуста білокачанна - 300 г; огірки - 3 шт.; майонез - 3 ст. ложки; кунжут - 4 ст. ложки; кріп - 1 пучок; сіль - за смаком. Приготування Тонко шаткуємо капусту. У огірків обрізаємо і викидаємо кінчики, натираємо на крупній тертці. Промиваємо, висушуємо і кріп дрібно рубаємо. На сухій сковорідці обсмажуємо до золотисто-коричневого кольору кунжут. Постійно помішуємо, щоб не підгорів. Саме кунжут додасть цьому простому і ординарному салату вельми незвичайний смак. З'єднуємо всі складові. Трохи солимо і заправляємо салат домашнім майонезом . Все, можна хрустіти і набиратися вітамінами!
Салат з пекінською капустою, помідорами і огірками
Інгредієнти: капуста пекінська - 1 шт.; сир м'який вершковий - 100 г; огірки - 2 шт.; помідори - 2 шт.; маслини (без кісточок) - 150 г; виноград (без кісточок) - 150 г; лимон - 1/2 шт.; олія оливкова - 2 ст. ложки; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Капусту промиваємо, розбираємо на окремі листя, відрізаємо грубі частини, інше кришимо невеликою соломкою. Огірки чистимо від шкірки і ріжемо невеликими кубиками. Помідори кришимо дрібними часточками, маслини ріжемо кільцями. Кожну виноградинку ділимо навпіл. Змішуємо всі складові, заправляємо салат лимонним соком і оливковою олією. Солимо і трохи перчимо.
І останній компонент. Спеціальною ложкою або вологими руками з м'якого вершкового сиру катаємо невеликі кульки і додаємо в салат. Все, можна подавати до столу.
Салат з капустою, ковбасою, огірком, перцем горошком і
Інгредієнти: капуста білокачанна - 500 г; ковбаса сирокопчена - 250 г; яйця перепелині - 3 шт.; горошок консервований - 1 б.; огірки свіжі - 2 шт.; перець болгарський червоний - 1 шт.; майонез - 100 г; кріп, петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Капусту тонко шаткуємо, трохи солимо і злегка мнемо руками, щоб пустила сік. Огірки, як ковбасу і перець нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо, чистимо і ріжемо на половинки. Дрібно рубаємо зелень. Змішуємо капусту, огірки, перець і ковбасу. З горошку зливаємо зайву рідину і також додаємо в салат. Солимо, перчимо за смаком. Заправляємо майонезом. Салат розкладаємо порційно по креманкам. Зверху присипаємо зеленню і прикрашаємо половинкою перепелиного яйця.
Салат з яйцем, морською капустою, огірком і консервованою кукурудзою
Інгредієнти: капуста морська (маринована) - 200 г; огірок свіжий - 1 шт.; кукурудза консервована - 1 б.; яйця - 2 шт.; майонез - 3 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Зварені круто яйця чистимо і нарізаємо кубиками. Також кришимо огірки. Довгі волокна морської капусти розрізаємо на кілька частин. Консервовану кукурудзу відкидаємо на друшляк і даємо стекти зайвої рідини. З'єднуємо всі компоненти салату, заправляємо його майонезом. Як правило, досолювати такий салат не потрібно - морська капуста сама по собі досить солона і пряна. Але це вже справа смаку.
Салат з крабовими паличками, морською капустою і огірком
Інгредієнти: капуста морська (маринована) - 100 г; палички крабові - 100 г; огірки - 2 шт.; часник - 2 зубки; сік лимона - 2 ст. ложки; олія оливкова - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Крабові палички і огірки нарізаємо соломкою і змішуємо їх з морською капустою. Для заправки з'єднуємо оливкова олія зі свіжовичавленим лимонним соком і пропущеним через прес часником. Трохи солимо і заливаємо цим соусом наш вітамінний салат. Прикрашаємо вирізаної з огірка короною.